19 / 04 / 2024

Trabzon'da 29 bina için traşlama kararı çıktı!

Trabzon'da 29 bina için traşlama kararı çıktı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nden, Kaşüstü ve Yalıncak mahallelerinde uçuş güvenliğini tehlikeye sokan 29 bina için tıraşlama kararı çıktı. Bina sahiplerinin DHMİ'den yeniden izin alması gerekecek.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısında, uzun zamandır konuşulan Trabzon Havalimanını tehlikeye sokan binaların akıbeti gündeme alındı. Meclis, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon Havalimanı'nın güvenliği için olmazsa olmaz bir şart olarak sunulan mania yükseklikleri için mevcut imar planlarının, plan notlarının ve buna bağlı olarak verilen inşaat ruhsatlarının yeniden değerlendirilerek, mania kriterlerine göre düzenleme yapılması ile ilgili müzakereyi karara bağladı. Bu bağlamda Kaşüstü ve Yalıncak mahallelerindeki plana uygun olmayan binalara yaptırımlar getirildi. 


Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Seyfullah Kınalı, "Trabzon Havalimanı'nın uçuşlarını tehlikeye sokacak olan binalar için çalışma yaptık. Yapılan çalışmada vatandaşı mağdur etmemek için plan üzerinde gölgelendirme yaparak Kaşüstü ve Yalıncak mahallelerindeki çok sayıda binayı sıkıntılı durumdan kurtardık. Ancak 29 bina bu gölgelendirmenin dışında kaldı. Bu binalar ya yıkılacak ya da yüksekliklerine göre tıraşlanarak tehlikeli durumdan kurtulacak. Bina sahiplerinin, DHMİ'den, binalarını onaylatmaları gerekiyor. Uçuşu engellemeyecek tedbirlerle binalarını kurtarabilirler" dedi. 


Karadeniz'in Sesi






Geri Dön