05 / 05 / 2024

Trabzon'da Bilim Merkezi ve Planetaryum kurulacak!

Trabzon'da Bilim Merkezi ve Planetaryum kurulacak!

Trabzon'da “Bilim Merkezi ve Planetaryum” kurulmasına yönelik bir protokol, projenin tarafları olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ile TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun katılımıyla imzalandı.




Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında “Bilim Merkezi ve Planetaryum” kurulmasına yönelik bir protokol, projenin tarafları olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ile TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun katılımıyla imzalandı.


Trabzon’da bir “Bilim Merkezi ve Planetaryum”  kurulması ile ilgili çalışmalarda belli bir aşamaya gelindiğini belirten Trabzon Valisi A.Celili Öz “ Bugün imzaladığımız  “Bilim Merkezi ve Planatoryum” bir protokol protokolü kapsamında Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz Karadeniz Teknik Üniversitemiz, ile Ticaret ve Sanayi Odamız Üniversitenin sahil tesislerinin yanındaki alanda proje kapsamında 3500- 4000 metrekare civarında bir bilim merkezi ve yanında planetaryum oluşturacak bir merkez yapmayı planlıyoruz. Bu konuda kurumlarımız üstüne düşen görevleri yerine getirecek. Üniversitemiz örnek uygulamalarla projenin bunun bilimsel temelini oluşturacak. Belediyemiz imar ve işletim ile ilgili konuları üstlenecek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odamız hem kendi bütçesinden hem üyelerinin yardımları hem de hayırseverlerin desteğiyle inşaat kısmının koordinasyonunu kurumlarımızla beraber yürütecek. Bizde diğer kurumlarımızla beraber bu konuda hem personel hem altyapı ile ilgili desteği vereceğiz. Bu merkezimin yapılmasını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” dedi.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön