26 / 04 / 2024

Trabzon'da çimento ve tekstil fabrikası kurulacak

Trabzon'da çimento ve tekstil fabrikası kurulacak

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yabancı işadamlarının Trabzon'da yatırım için girişimde bulunduğunu belirtti



Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Alman bir işadamının Trabzon'da 500 milyon euro'luk çimento fabrikası kurmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Recep Kızılcık, devletin teşvik politikası sonucunda birçok iş adamının Trabzon'da yatırım yapmak için başvuruda bulunduğunu belirterek "Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nde sadece 5 parsel kaldı. Diğer parsellerin tamamı verildi" dedi.

Yabancı işadamlarının Trabzon'da yatırım için girişimde bulunduğunu belirteren Recep Kızılcık şöyle konuştu: "Bir Alman yatırımcı Trabzon'un doğusunda çimento fabrkası yapmayı planlıyor. Yer tahsis etme aşamasındayız. Fabrika çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların yakın bir zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz. Diğer unsurlarıyla birlikte 500 milyon euro'luk bir yatırım olacak."

Yatırımın kent ekonomisi açısından önemli olduğunu vurgulayan Kızılcık, fabrikada 450-500 kişinin istihdam edileceğini, diğer unsurlarıyla birlikte bu rakamın 1000'i bulacağını ifade etti. Akçaabat'ta da bir işadamının tekstil fabrikası kurmak için çalışmalara başladığını kaydeden Recep Kızılcık, "Bu fabrikanın kurulmasıyla ilk etapta 300-350 kişi istihdam edilecek" diye konuştu.
Posta


Geri Dön