28 / 03 / 2024

Trabzon'da Her Ay 1 Köye 1 Ev projesi hayata geçiriliyor!

Trabzon'da Her Ay 1 Köye 1 Ev projesi hayata geçiriliyor!

Trabzon'un Maçka ilçesinde ihtiyaç sahibi aileleri ev sahibi yapmak amacıyla 75 mahalle 75 proje kitapçığında yer alan "Her Ay 7 Köye 1 Ev" projesi hayata geçirilecek.



MAÇKA Belediye Başkanı Koray Koçhan, seçim çalışmaları kapsamında hazırladığı 75 mahalle 75 proje kitapçığında yer alan "Her Ay 1 Köye 1 Ev" projesini hayata geçirerek, ihtiyaç sahiplerine ev yapmayı planlıyor.

 

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, yaptığı açıklamada, alt gelir grubunda olan ve eve ihtiyaç duyan vatandaşları ev sahibi yapmak için "Her Ay 1 Köye 1 Ev" projesini hazırladığını belirtti. 

Projeden sadece evi olmayan ihtiyaç sahiplerinin yararlanabileceğini ifade eden Koçhan, şunları söyledi: "öncelikle belediyemiz tarafından ihtiyaç sahipleri belirlenecek. Bu konusunda Maçka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başta olmak üzere köy ve mahalle muhtarlarından da destek alınacak. Araştırmalar titizlikle gerçekleştirilecek. Gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra belediyemiz tarafından projelendirilen prefabrik evler tamamlanıp en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek." 


İLÇEMİZDE KİMSENİN EVSİZ KALMASINI İSTEMİYORUZ


Koçhan, projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını kaydederek, "Şu an altyapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz ve yıl sonuna kadar projemizi hayata geçireceğiz. Altyapı çalışmaları tamamlandığında da gerekli şartlar belediyemizin internet sitesinde açıklanacak" dedi. 

Projenin anlamlı olduğunu dile getiren Koçhan, sözlerini şöyle tamamladı: "Belediye çatısı altında böyle bir projeyi ilk defa biz hazırladık. Yardım dernekleri ve vakıflar bu şekilde evler yapıp ihtiyaç sahiplerine veriyor. Biz de Maçka Belediyesi olarak ilçemizde kimsenin evsiz kalmasını istemiyoruz. Amacımız ihtiyaç sahiplerine ev kazandırarak sosyal devlet anlayışı içerisinde devletimizin, vatandaşlarının yanında olduğunu hissettirmek ve evsiz kimsenin kalmaması."


Karadenizden Güne Bakış


Geri Dön