23 / 04 / 2024

Trabzon'da imar planı yoğunluğu!

Trabzon'da imar planı yoğunluğu!

Trabzon Belediye Toplantı Salonu'nda gündeme dair basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bölgede hızlı bir şekilde 38 bin konutluk ruhsat verildiğini söyledi.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Toplantı Salonu'nda gündeme dair basın toplantısı düzenledi. Gümrükçüoğlu, Trabzon'un Büyükşehir Belediyesi olduğu 2014 yılı mahalli seçimleri öncesinde, "Nasıl olsa artık imar bir zapturapta girecek, adeta kıyamet geliyor." diye tüm şehir sathında yangından mal kaçırır gibi 38 bin konutluk ruhsat verildiğini belirtti. 


DÜZENSİZ YAPILAŞMA 

Bu ruhsatlar verilirken Yalıncak beldesinin katledildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Orada imar planlarım değiştirebilmek için şehir plancıları kullanılmış. Büyükşehir olduğumuz sırada, kalan 15 gün içinde bir gece baskını gibi veya o zamanın tarihlerinde evraklara imza atılarak bu katliam diye tabir edeceğim imar düzensizliği gerçekleştirilmiştir." diye konuştu. Gümrükçüoğlu, aynı şeyin Kaşüstü belde belediyesi için de geçerli olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: "2014 seçiminin ardından Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, bizim şehir için yapabileceğimiz en büyük hizmet, plan notlarım kaldırmak, eski emsallerle birlikte hak edilmiş veya inşaata  başlamış olanların haklarını zayi etmeden, kimseyi de zarar ettirmeden bir yol izlememiz gerektiği görüşünü paylaştık. Aksi takdirde, 'birinci, ikinci de bodrum savılmaz, bir katı mescit yaparsan o da sayılmaz, balkon diye gösterir sonra odaya çevirirsiıı. gibi uygulamalarla normalde 10 bin metrekare inşaat yapılacak yere 40 bin metrekare inşaat yapılıyor. Meclis olarak, Tamam sorun yok, mutabıkız.'deyip karar aldıktan sonra uygulamayanları da kamuoyuna havale ediyorum." Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün bazı binaların yüksekliği dolayısıyla "Uçuş güvenliğimizi tehdit ediyorsunuz." yazısı gönderdiğini anımsatan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: 


SORUMLU SEN OLURSUN 

"Yazı üzerine gerekli çalışmayı yaptırdık ve oraya gönderdik. Ondan sonra uyduruk iş yapıldı. Oranın belediyesinin yaptırdığı çalışmanın raporu üzerine, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de 'Alüminyumdan çerçeve olmazsa, şuradan bu olmazsa bu binaya izin verilebilir.'dedi. Benim için mesele değil. Bu yazıyı bana yazan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak sensin. Eğer sen şu binaya 'Bu şekilde izin veriyorum.'diyorsan benim için hava hoş. Yarın öbür gün orada bir hava kazası olduğu zaman sorumlusu sen olursun." Gümrükçüoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı, "Bugün Kaşüstü beton mezarlığıdır, aynı Çukurçayır gibi. Çukurçayır da zamanında aynı şekilde katledilmiştir. Aynı şeyi Yalıncak'ta devam ettirdik, aynı şeyi Kaşüstü'nde devam ettiriyoruz. Aynı şeyi daha az ölçekli Yıldızlı'da, Söğütlü'de devam ettiriyoruz."



Günboyu


Geri Dön