19 / 03 / 2024

Trabzon'da istinat duvarı evin üstüne çöktü!

Trabzon'da istinat duvarı evin üstüne çöktü!

Trabzon’da kar yağışının etkisiyle yıkılan istinat duvarı bir evin üzerine çöktü. 4 katlı binanın arka kısmındaki odalarında şans eseri hiç kimsenin olmaması olası faciayı önledi.



Trabzon’un Akoluk mahallesindeki Küme Evleri’nde kar yağışının etkisiyle bir istinat duvarı bir binanın üzerine düştü. 4 katlı binanın arka kısmındaki odalarında şans eseri hiç kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.


Aile fertlerinin boşalttığı evde hasar oluşurken, 8 binanın olduğu küme evlerinde diğer binalarında risk altında olduğu belirtildi. Akoluk Küme Evleri Reisler Apartmanı’nda yaşayan Ömer Talşık, daha önceden göçüklerin olduğunu ancak yetkililerden bir cevap alamadıklarını belirterek, “Biz ruhsatlarımızı eski Akoluk beldesinden aldık. Burada bize oturma izni verdiler.


Oturma iznini verince biz de sağlam olduğu düşüncesiyle buraya yerleştik. Bundan önce bazı göçükler oluyordu, bazı yerlere söyledik ama doğru cevap alamadık. İmzalar topladık. Önceki akşam saatlerinden sanki bir atom bombası patladı. Binanın arka tarafında büyük bir göçük oldu. Binayı yarıya kadar yıktı. Bütün binalar burada risk altında. Burada toplam 8 bina var. Geceleri arka odalarda durmuyoruz, ön odalarda yatıyoruz. Risk altındayız, devletten yardım bekliyoruz. Bize binaları boşaltın diyorlar ama biz nereye gideceğiz” dedi.


Taka


Geri Dön