25 / 04 / 2024

Trabzon'da yapılan diş hastanesinin bodrum katı iptal edildi!

Trabzon'da yapılan diş hastanesinin bodrum katı iptal edildi!

TRABZON'DA yapımı devam eden diş hastanesinin otopark olarak TOKİ tarafından projelendirilen 2 bodrum katından biri deniz seviyesinin altında kaldığı ve rutubet gerekçe gösterilerek ile iptal edildi.



Yüklenici firma tarafından iptal edilen 2. bodrum katının iptal onayı ise aylar sonra belediye meclisten yetki istenmesi ile ortaya çıktı. 

İptal edilen otopark katının yerine yeşil alan olarak ayrılan bir bölümün otopark olarak talep edilmesi Trabzon Belediye Meclisi'nin sağduyulu üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. İmar Komisyon Başkanı Seyfullah Kınalı, "İlgili kimseye sormadan etmeden otoparkı iptal etmiş, şık bir durum değil" dedi. 

Trabzon Belediye Meclisi'nde tartışılan konuda, AK Parti ve CHP grupları konuya benzer biçimde yaklaşırken, konu gündemde bırakılarak, tekrar görüşülmek ve tartışılmak üzere bugün tekrar meclis gündemine gelecek. 


OLUMLU BAKMIYORUM 


Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç sert bir eleştiride bulunarak, "Bir buçuk yıldır ilgili müteahhit benim duvarımı yıktı, yolumu kesti. Diş hastanesinin 2. bodrum katını iptal ederken meclise sordu mu? Kendi başına iptal etmiş ve gelmiş iptal edilen katı iptal etmek istiyorum diyor. Karsız bir yatırım olduğu için yeşil alanı otopark olarak kullanmak istiyor? Ayrıca bu durum görüntü kirliliğine neden olacaktır. Ben buna olumlu bakmıyorum" diye tepki gösterdi. 


BU BİR FACİADIR 


Yeşil alanın otopark olarak kullanılmak istenmesine AK Parti Grup Başkanvekili Fahrettin Aksoy da tepki göstererek, "Kullanılmak istenen yeşil alan otopark olursa neresi yeşil alan olarak kullanılacak? Ben yaptım oldu mantığı yanlış. Müteahhit zarar ediyor diye böyle bir şey yapılıyorsa bu bir faciadır. Bu konuda sağlıklı bir şekilde meclisin bilgilendirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Ama ortada bir cenaze var bunun kaldırılması lazım. 

Neticede ikinci bodrum iptal edilmiş" diye konuştu. 


İMPERİAL GİBİ OLACAK 


Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın ise, İmperial Hastanesi'nin önündeki araç yığılmasının bir benzerinin burada olacağını savunarak şöyle konuştu: "Anayolun kenarında böyle bir otoparkın uygun olamayacağını düşünüyorum. İtiraz ettiğimiz İmperial Hastanesi'nin önü gibi olur burası. Hem kavşak ağzı, hem de şehrin ana güzergahı bu bölge. Bunun yanında böyle bir otoparkın oluşması orada ciddi bir sıkıntı oluşturur. Biz meclis olarak ikinci bodrumun iptalini onaylayalım ancak otoparkla ilgili farklı bir öneriyle gelsinler." 


TOKİ KURNAZLIK YAPIYOR 


CHP Grup Başkanı Turgay Şahin ise durumu "TOKİ'nin kurnazlığı" olarak nitelendirdi. Şahin, "Burada TOKİ'nin kurnazlığı var. Bu sağlık tesisi alanı bittiği zaman, hastanenin önü ister istemez vatandaşlar tarafından otopark olarak kullanılacak. Bu işi yasal hale getirmek istiyorlar. Niye, bir taraftan yaptıkları suçu örtmek için. Çünkü projeyi alırken, ikinci bodruma koymuşlardı otoparkı. Ona göre ruhsat almışlar. Şimdi onu yapmamışlar.

 

Onu da maliyet artışı olarak gösteriyorlar. 

Adamlar diyor ki, ben deniz seviyesinin altına düştüm maliyetim arttı, bu projeyi değiştiriyorum. O zaman Meydan Parkı'nı da otopark olarak verelim onlara. Böyle bir anlayış olur mu?" şeklinde konuştu.


Karadeniz'den Güne Bakış


Geri Dön