29 / 03 / 2024

Trabzon'da yapılan ilk olimpik yüzme havuzu Ocak'ta tamamlanacak!

Trabzon'da yapılan ilk olimpik yüzme havuzu Ocak'ta tamamlanacak!

Trabzon’da yapımına geçen yıl ekim ayında başlanan, Türkiye’nin üzeri açılır kapanır ilk olimpik yüzme havuzunun inşaatı gelecek ay tamamlanacak



Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) Trabzon 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzeri açılır kapanır, atlama kuleli yüzme havuzunun inşaatının büyük hızla devam ettiğini kaydetti.
        
Havuzun, üzeri açılır kapanır özelliğiyle Türkiye’de ilk olduğunu vurgulayan Doker, "10 kulvarlı olimpik yüzme havuzu, hemen yanındaki Mehmet Akif Ersoy Havuzu ile birlikte entegre edilerek kompleks hale getirilecek. İnşaatına geçen yıl ekim ayında başlanan, ocak 2011’de tamamlanması planlanan havuzun bin 400 seyirci kapasitesi bulunuyor" dedi.
        
Doker, olimpik havuzun yaklaşık 15 milyon liraya mal olacağını da belirtti.
        
Trazbon’da 23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda en fazla sporcunun atletizm ile birlikte yüzme dalında yarışacağını ifade eden Doker, şu bilgileri verdi:
        
"Aynı anda iki havuzun birlikte kullanılabilecek olması, uluslararası nitelikteki bu yarışmalar için büyük bir kolaylık. Tadilat yapılan 8 kulvarlı eski havuz ısınma amaçlı, 10 kulvarlı yeni havuz ise yarışmalar için kullanılacak. Trabzon bu komple yüzme tesisi sayesinde önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası nitelikte birçok organizasyona rahatlıkla ev sahipliği yapabilecek."
        
Nihat Doker, bu gibi tesislerin özellikle turizmin önemli bir kolu haline de gelen spor turizmini, bir spor şehri olan Trabzon’da hareketlendireceğine ve büyük bir ekonomik katkı sağlayacağına inandığını da dile getirdi.
AA


Geri Dön