18 / 04 / 2024

Trabzon'da Yaşar Küçük Öğrenci Yurdu yapılacak!

Trabzon'da Yaşar Küçük Öğrenci Yurdu yapılacak!

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile hayırsever iş adamı Yaşar Küçük, Arsin ilçesinde öğrenci yurdu yapımı için protokol imzaladı



Vali Kızılcık, Arsin ilçesinde, Arsin Ortaöğretim Öğrencilerini Destekleme ve Yardımlaşma Derneği adına hayırsever iş adamı Yaşar Küçük tarafından yaptırılacak olan "Yaşar Küçük Öğrenci Yurdu"nun protokolünü imzalamak amacıyla iş adamı Küçük, Arsin Kaymakamı Ercan Çiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ile makamında bir araya geldi.

İmza öncesi bir açıklama yapan Vali Kızılcık, Trabzon'da hayırseverlerce yapılan 61'inci yatırımın protokolünü imzalamak için toplandıklarını belirterek,

"Ortaöğretim öğrencileri için yapılacak olan yurtta 90 öğrencimiz kalacak ve eğitimlerini gerçekleştirecekler" şeklinde konuştu. Gençlerin eğitiminin, Türkiye'nin gelişen ve değişen dünyada rekabetçi, bölgesel ve küresel bir güç olması için son derece önemli olduğuna işaret eden Vali Kızılcık, "Ben bu anlamda ülkemizin bu medeniyet ve insanlık yarışında daha başarılı olması için geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın daha iyi eğitim öğretim görmelerinde çok önemli bir fonksiyonu olan yurdumuzun yapımda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Kızılcık ve iş adamı Küçük daha sonra söz konusu yurdun yapımı için protokol imzaladı.

Bu protokolün, Trabzon'da eğitim alanında 2003 yılından beri hayırseverler ile yapılan 61. protokol olduğu, daha önce de 47 okul, 2 öğretmenevi, 1 kültür merkezi, 1 spor salonu yapımının yanı sıra 9 eğitim kurumunun onarımı için protokol imzalandığı belirtildi.
AA


Geri Dön