20 / 04 / 2024

Trabzon'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Trabzon'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Trabzon'un kentsel dönüşümler konusunda çok önemli bir Türkiye örneği olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un birkaç basamak yukarı çıktığını söyledi.



TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'un birkaç basamak yukarı çıktığını söyleyerek. "Bunun en bariz göstergeleri 2013'te en temiz şehir seçilmemiz, 2015'in sonunda da en yaşanılabilir Türkiye kenti olarak gösterilmememizdir. Elbette marka kent kolay olunmuyor" dedi. 


Trabzon'un kentsel dönüşümler konusunda çok önemli bir Türkiye örneği olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Kentsel dönüşümleri bizzat dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle başlamışken bu şehrin evladı olan bakanlıklar da yapmış olan Sayın Erdoğan Bayraktar  TOKİ  Başkanı iken en büyük uygulamalarından birisi olarak Trabzon'da yaşatmaya devam ediyoruz. Çömlekçi dev kentsel dönüşümünün birinci etabı ödemeleri tamamlanmış durumdadır. 


İkinci etabı da ele almış bulunmaktayız. Bir şehrin merkezinde toplamda 45 bin metrekare bir yeri toptan kentsel dönüşüme tabi tutuyorsunuz. Zağnos Kentsel Dönüşümü tamamlanmak üzeredir. 


Sahile son etabı kalmıştır. Tabakhane Kentsel Dönüşü mü'nün ödemeleri yüzde 95 oranında bitmiştir. Rekreasyon projesini yapıyoruz. Ayasofya'nın cami haline getirilmesinin öncesinde etrafını tamamen gecekondulaşmış olan çarpık yapılaşmadan kurtarılmasını sağlamış durumdayız. Bahçecik'in kentsel dönüşümünü tamamlamış bulunmaktayız. Dolayısıyla kentsel dönüşümler açısından Trabzon bir Türkiye örneğidir. Marka kent kolay olunmuyor. En Gümrükçüoğlu 2009'dan bu yana yapılan ve yapılmakta olan projelerle Trabzon'un kabuğunu kırdığını söyledi yaşanılabilir kent kolay olunmuyor" diye konuştu. 


PROJELER KENTİN MARKA DEĞERİNE KATKI SAĞLAYACAK

2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacak olan projeleri sıralayan Gümrükçüoğlu, "3 No'lu Erdoğdu Mahallesi'nde gençlik merkezi 2016 yılı ilk çeyreğinde bitecek. Üniversite mahallesinde spor temalı park yapıyoruz, Trabzon'umuza Kocaeli'nde örneği olan doğal yaşam hayvan barınağını kazandırıyoruz. Sadece ev hayvanlarını değil, tabiattaki ceylanı, tilkiyi bile tedavi edebileceğimiz alan üzerinde bunu yapıyoruz. Meydan Parkı'nda ikince etabı bitirmek üzereyiz. Trabzon Botanik isimli dev projeyi gerçekleştiriyoruz. Trabzon'un marka değerini yükseltecek 7 milyon 800 bin TL'lık bedelle ihalesini yaptığımız bu projeyi devam ettiriyoruz. Beşirİi'de ilk tahkimat projesini yaptığımız Trabzon halkını denizle buluşturacak olan Giilcemal projesini devam ettiriyoruz. Kent Müzesi'ni tamamlamak üzereyiz. İlçeleri de unutmuş değiliz. İlçelerde de çok sayıda projemiz var. Bütün bunlar önümüzdeki 24 ay içinde Trabzon'un hizmetine kazandırılacaktır. Bütün bu projeler kentin marka değerine katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu. 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön