25 / 04 / 2024

Trabzon'un doğalgaz sorunu ortadan kalkacak!

Trabzon'un doğalgaz sorunu ortadan kalkacak!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, makamında düzenlediği basın toplamışında Zağrtos 3. Etap'ta yapılması düşünülen hizmet binası için TOKİ ile yürütülen görüşmeler sonuçlandığını ifade etti.



Başkan Genç, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti, Trabzon'umuzun büyük şehir olduktan sonra gerek Ortahisar. gerek Büyükşehir Belediyemiz, binamızı müştereken kullanıyoruz. Hem Ortahisar İlçemizin bir belediye hizmet binası ihtiyacı nedeniyle hem de vatandaşımızın hizmet almasında karışıklıklar bizi yeni bina arayışına soktu. Bu nokta da Ortahisar İlçesinin Hükümet konağı Kaymakamlık binası da yok. Böyle bir bütünlüğü oluşturmak için sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile danışmamızın sonucunda Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesinin devamında 4. Etap bünyesinde bulunan yaklaşık 23 dönümlük bir bütün taşınmazı ilçe belediye binamız ve ilçe hükümet konağımız orada konumlanacağı şekliyle TOKİ'den devralmaya karar verdik. Bu alanın 18 bin metre karesi kam ulaştırıldı, geri kalan kısmı da kamulaştırıldı. Hızlıca bu taşınmazı devralıp orada projemizi hizmete geçirmek istiyoruz" diye konuştu. 

Başkan Genç, açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Doğalgaz ile ilgili yaptığı açıklamada, artık kapısına kadar doğalgaz gelen vatandaşların dogalgaz kullanmadığı takdirde para cezası uygulanacağını belirtti. 

Genç," Döşenen doğalgaz hatları ile yaklaşık 50 bin aboneye ulaştık. 50 bin aboneden ancak yarısı dogalgaz kullanıyor. Belediye olarak cezai yaptırım uygulama hakkımız yok. Ama Çevre Şehircilik Bakanlığının talimatı ile kapısına kadar doğalgaz gelen abonelere ceza uygulaması yapılacaktır, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Trabzon'un doğalgaz sorunu ortadan kalkacak temiz hava soluyacağız" dedi. 


'ASLİNDA ACİR SÖZLERİN MUKATTARI 


AK Parti İstanbul I. Bölge Milletvekili adayı Faik Işık'ın, Trabzonspor kupası ile ilgili yaptığı talihsiz konuşmanın sorulması üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç," Çok yakışıksız bir açıklama. Meslektaşım olarak yakıştıramadım. Bir avukatın öyle bir ifade kullanmaması lazım. AK Partilinin öyle bir ifade hiç kullanmaması lazım. 

Hele AK Parti Milletvekili adayının hiç ama hiç kullanmaması lazım. Trabzon ile ilgili konuşanın biraz kalibresinin yüksek olması hızım. Maalesef bu arkadaşımız o düzeyde değil. 1 Iem AK Partili olarak hem Trabzonsporlu olarak hem de avukat olarak şiddetle ve nefretle kınıyorum. Aslında daha ağır sözlerin muhatabı olması lazım ama en basit sözlerle bu şekilde kınıyorum" şeklimle cevap verdi. 


Taka


Geri Dön