16 / 04 / 2024

Trakya Cam, Rusya 'da oto cam fabrikası kuracak!

Trakya Cam, Rusya 'da oto cam fabrikası kuracak!

Trakya Cam, Rusya 'da düzcam faaliyetlerinin yanı sıra, otomotiv camı üretimi ve satışına yönelik olarak Saint Gobain ile yılda yaklaşık 800 bin araç setlik üretim kapasitesine sahip tesis kurmak üzere ortak girişim sözleşmesi imzalama kararı aldı



Trakya Cam, Rusya 'da düzcam faaliyetlerinin yanı sıra, otomotiv camı üretimi ve satışına yönelik olarak Saint Gobain ile yılda yaklaşık 800 bin araç setlik üretim kapasitesine sahip tesis kurmak üzere ortak girişim sözleşmesi imzalama kararı aldı. Trakya Cam 'dan KAP 'a yapılan açıklamada, söz konusu şirkette ilk aşamada Trakya Cam 'ın yüzde 70, Saint Gobain 'in yüzde 30 paya sahip olacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, aynı lokasyonda otomotiv camları faaliyetlerine yönelik olarak kurulan Automotive Glass Alliance Rus ZAO 'yu devralmak üzere Hollanda 'da bir ortak girişim şirketi kurulmasına da karar verildiği belirtildi.

Rus otomotiv sanayi gelişiyor

Trakya Cam Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yenigün, Rusya 'da 2015 yılında yaklaşık 3 milyon adet araç üretimine ulaşılmasının beklendiğini ve Saint-Gobain ile gerçekleştirilecek bu ortaklık projesiyle, hızla gelişen Rusya otomotiv sektörünün talep ettiği yüksek kaliteli otomotiv camlarının pazara sunulacağını söyledi. Trakya Cam ile Saint-Gobain 'in daha önce de, Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi 'nde yüksek kaliteli düzcam, ayna ve kaplamalı cam üretimine yönelik yatırımları gerçekleştirmek üzere ayrı bir ortak girişim sözleşmesi imzaladığına işaret edilen açıklamada, hem düzcam hem de otomotiv camı ortaklık şirketlerinin 2013 yılında üretime başlayacağı ifade edildi.

Hürriyet


Geri Dön