29 / 03 / 2024

Trampa nedir nasıl yapılır?

Trampa nedir nasıl yapılır?

Tapuda trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, trampa nedir nasıl yapılır? Tapuda trampa için hangi belgeler gerekli?



Trampa nedir nasıl yapılır?

Trampa başka bir deyişle takas olarak karşımıza çıkıyor. Yani bir taşınır ya da taşınmaz malın veya mülkün başka bir mal veya mülk ile değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. 


Trampada değiştirilecek olan malların veya mülklerin değer bakımından birbirine eşit olması gibi bir zorunluluk bulunmuyor.  Eğer trampa yapılacak olan mülk sahibi ile anlaşılırsa aradaki bu değer farkı para olarak yapılan ödeme ile eşit duruma getirilebiliyor. 


İki taşınmazın trampa yapılabilmesi için ikisinin de aynı yerleşim bölgesinde olması da gerekmiyor. Trampa yapılabilmesi için de tapu sicil müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor.  Tapu sicil müdürlüğünden trampa için istenen bazı belgeler ise şunlardır;


Tapu trampa işlemi için istenen belgeler!

1) Tapu senetleri yada tapu bilgilerini gösterir belge.

2) Trampa yapacak maliklerin (Yetkili temsilcilerinin vekaletname asıllar), nüfus cüzdanı asılları veya pasaportları. Son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları. 3) İlgili ilçe belediyesinden alınmış beyan değerini gösterir belge.

3) Dask (Zorunlu Deprem Sigortası) Poliçe fotokopisi.



Trampa işleminin tapuya tescili!

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön