25 / 04 / 2024

Trampa yoluyla kamulaştırma nasıl yapılır?

Trampa yoluyla kamulaştırma nasıl yapılır?

Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Peki, trampa yoluyla kamulaştırma nasıl yapılır?



Trampa yoluyla kamulaştırma nasıl yapılır?

Trampa, değerleri gerekli işlemlerden sonra belirlenmiş taşınmazların kişiler arasında devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. 


Trampa yapılacak taşınmazların trampa işlemlerinin gerçekleşebilmesi için tapu, dilekçe ve kimlik fotokopisi İle başvurular yapılması gerekiyor. 


Yapılan başvurular müdürlükten müdürlüğe değişmek ile birlikte 3 hafta içerisinde sonuçlandırılıyor. Peki, trampa yoluyla kamulaştırma nasıl yapılır?


Trampa yoluyla kamulaştırma...

Mal sahibinin kabul etmesi halinde kamulaştırma bedeli yerine, idarenin kamu hizmetine tahsis edilmemiş olan taşınmaz mallarından, bu bedeli kısmen veya tamamen karşılayacak miktarı verilebiliyor. 


Kamulaştırma bedeli yerine verilecek taşınmaz malın değeri, idarenin ihale komisyonunca yoksa bu amaçla kuracağı bir komisyonca tespit ediliyor. 


Taşınmaz mal bedelleri arasındaki fark taraflarca nakit olarak karşılanabiliyor.  Ancak idarenin vereceği taşınmaz malın değeri, kamulaştırma bedelinin yüzde yüzyirmisini aşamıyor. 


Tapuda trampa harcı hesaplama!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön