29 / 03 / 2024

Tramvay kazasında ölen İrem Dinçsoy' karşılık ev teklif ettiler!

Tramvay kazasında ölen İrem Dinçsoy' karşılık ev teklif ettiler!

Mart ayındaki tramvay kazasında ölen çocuklardan İrem'in babası: Diğer iki çocuğun ailesi, sigorta parası karşılığı şikâyetçi olmadı. Bana da teklif ettiler ama 'hayır' dedim



İstanbul Zeytinburnu'nda, 1 Mart günü tramvayın altında kalan 3 lise öğrencisi; Deniz Tekin, İrem Dinçsoy ve Buket Bulut yaşamını yitirmişti. İrem'in babası Zafir Dinçsoy'a göre, diğer iki kurbanın aileleri, sigorta parası karşılığında şikâyetçi olmadı. Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 Kasım'da görülen davada Buket'in anne-babası Veysel-Vesile Bulut çifti, şikâyetçi olmadıklarını açıkladı. Kazada ölen İrem Dinçsoy'un babası emekli polis Zafer Dinçsoy, Bulut ailesinin şikâyetlerini geri almasını değerlendirirken şunları anlattı: "Kazadan sonra Ulaşım A.Ş., kazalarla ilgili araçları sigortalı olduğundan bana 50 bin dolar tazminat teklif edip şikâyetimi geri almam için ibraname imzalamamı istedi. Ama ben kabul etmedim. Avukatıma 'Parayı kabul etmiyorsa, daire gibi talepleri varsa onu da alabiliriz' demişler. Sonuna kadar yasal haklarımı arayacağım. Kızımın bedeli yok. Güzergâhta karayolu ile tramvay yolu arasında yeterli güvenlik alanı bırakılmamıştır. Ceza davası sonuçlandıktan sonra tazminat davası da açacağım. Alacağım parayla da kızım adına okul yaptıracağım." Şikâyetinden vazgeçen liseli Buket'in babası Veysel Bulut ise sigortanın ödediği parayı aldıklarını, ibranameyi de imzaladıklarını söyleyerek, "Zaten benim kızım gitmiş. Geri gelmeyecek. Kızımın üzüntüsü bana yetiyor. Takdiri ilahi. Şikâyetçi olsan ne değişir" dedi. Bulut, ne kadar sigorta parası aldığını ise açıklamadı.

'ANNEYE İŞ DE VERDİLER'
Baba Zafer Dinçsoy, aynı kazada ölen Deniz Tekin'in annesi Gülcan Sever'in, kendisine 140 bin lira aldığını söylediğini de ileri sürerek, "Duruşmadan önce konuştuk. İbraname imzalayıp şikâyetinden vazgeçmiş. Hatta, Ulaşım A.Ş.'de santral görevlisi olarak da işe alınmış. Onların çocuklarına biçtiği değer buymuş demek" şeklinde konuştu.

Zafer Dinçsoy'un avukatı Bülent Önal, "Bu olayda sigorta şirketinin ödeme yapması normal. Ama bu para ödenirken 'Şikâyetinizi geri alacaksınız' şartı koşulması hukuk dışı" dedi. Avukat Önal, Gülcan Sever'in duruşmada, davanın takipçisi olacağını söylediğini ama 'Şikâyetçiyim' demediğini de belirterek, "Çünkü o da ibranameyi imzalamış" dedi. Kazayla ilgili olarak sanıklar vatman Ali Osman Erdoğan ve Ulaşım A.Ş görevlisi Cengiz Yıldırım'ın 2 ile 15'er yıl arasında hapsi isteniyor.
Sabah


Geri Dön