26 / 04 / 2024

Tri G projesi 2016'nın son çeyreğinde tamamlanacak!

Tri G projesi 2016'nın son çeyreğinde tamamlanacak!

Körfez'in otel devi Rotana, Türkiye yatırımlarına tam gaz devam ediyor. Dap Yapı'yla olan işbirliğinin ardından Mar Yapı'yla ortaklık kuran grup, 75 milyon dolarlık proje için kolları sıvadı...



Körfez'in otel devi Rotana, Türkiye yatırımlarına tam gaz devam ediyor. Dap Yapı'yla olan işbirliğinin ardından Mar Yapı'yla ortaklık kuran grup, 75 milyon dolarlık proje için kolları sıvadı.



Türkiye'de önceki yıl Dap Yapı'nın Dalga Kule'deki rezidanslarını ve otelini Arjaan markası ile işletmeye başlayan Abu Dabili Rotana, bu sefer Mar Yapı'yla ortaklık kurdu. Körfez'in en büyük otel zincirlerinden biri olan Rotana ile hayata geçecek Tri G Rotana projesinde, Mar Yapı yüzde 60, Rotana ise yüzde 40 paya sahip olacak. Toplamda 75 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek proje Güneşli'de üçgen formda inşa edilecek. Rotana'nın alt markalarından Centro konseptini Türkiye'ye taşıdıklarını söyleyen Rotana Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al Nowais, Türkiye'deki işbirliklerini artıracaklarının altını çizdi. Türkiye ekonomisine inandıklarını söyleyen Nasser Al Nowais, "Bu ülkede turizmin gelişmesine ve ekonominin büyümesine şahit olduk. Avrupa ekonomisi Türkiye kadar iyi değil. Bu da bizim bu ülkeye yatırım yapma isteğimizi artırıyor" şeklinde konuştu. 


TANITIM DUBAİ'DE 

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, gayrimenkul sektörüne 2006'da girdiklerini hatırlatarak, "Şimdi de geçen yıl görüşmelere başladığımız Rotana ile 7 bin metrekare arazide geliştireceğimiz bir kule projesi üzerinde çalışıyoruz. Rotana'nın Centro Hotel konsepti ile misafirleri ağırlayacağız" diye konuştu. Satışa henüz başlamayacaklarını aktaran Özkök, projenin ilk tanıtım toplantısını Dubai'de yapacaklarını söyledi. 


BU ÜLKEYE İNANIYORUZ

Naser Al Nowais, "Rayhaan markasını da Türkiye'ye getirmek için birkaç şirketle görüşme halindeyiz. Anlaşma olur olmaz duyacaksınız. Orta ve uzun vadede stratejik planlar yaptık. Ona göre yatırımlarımızı yapacağız" dedi. 2020 yılına kadar 100'ün üstünde yeni otel işletmeye başlayacaklarını açıklayan Nowais, "Türkiye 25 milyonun üstünde turist ağırlayan ülke konumuna geldi. Biz de stratejimiz gereği Arap ülkeleri dışında potansiyel barındıran Türkiye gibi ülkelerde yatırımları büyütme peşindeyiz. 6 yılda ulaşacağımız 100 otelin en az 50'sinin inşaat kısmında da olmak istiyoruz" diye konuştu. 


YÜKSEKLİK 120 METRENİN ALTINDA

Projenin 2016'nın son çeyreğinde tamamlanacağını söyleyen Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Arslan, "Projede 152 otel odası, 153 rezidans yer alacak. Havalimanına yakın olduğu için yüksekliği 120 metrenin altında olacak" dedi.





Seda Tabak/ Sabah 




Geri Dön