19 / 04 / 2024

Trump, Beyaz Saray'ın yakınına otel açtı!

Trump, Beyaz Saray'ın yakınına otel açtı!

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Trump, Beyaz Saray’ın birkaç sokak yakınında bulunan otelinin açılışını yaptı.



Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı işadamı Donald Trump, Beyaz Saray’ın birkaç sokak yakınında bulunan otelinin açılışında yaptığı konuşmada, otelin, kendisinin başkan olması durumunda ABD'de neleri başarabileceğinin bir temsili olduğunu söyledi.


Trump, ABD başkentindeki the Washington Trump International Hotel'in açılışına katılarak bir konuşma yaptı. 


Donald Trump, “Bugün açılışını yaptığım otelim, başkan olmam durumunda ABD'de neler başarabileceğimin bir örneğidir.” dedi.


Otelin başkent Washington'un "en güzel yerinde" olduğunu söyleyen Trump, otel içerisindeki toplantı odalarına  bazı ABD başkanlarının isimlerini verdiğini belirterek, bu odalardan birine de kendi ismini verdiğini kaydetti.


Trump'ın konuşmasını yaptığı saatlerde ise yaklaşık 300 gösterici, otelin önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi. AnswerCoalition, Codepink gibi organizasyonların yanı sıra, çevre üniversitelerden katılan göstericiler, Trump’ın ırkçı söylemlerini eleştirdiler ve Trump’ın ABD’nin değerlerini temsil etmediğini belirttiler.


Göstericiler, “Irkçılığa karşı dur”, “Müslümanlara karşı yobazlığa karşı dur”, “Washington’a Müslümanlar ve göçmenler girebilir ama Trump otel giremez” yazılı pankartlar açtı.


Göstericiler tarafından yapılan basın toplantısında ise, “Amerika özgürlükler ülkesidir.” değerlendirmesinde bulunularak, “Trump’ın kullandığı söylemler bize öğretilen ilkelerle uyuşmamaktadır. Bu ilkeleri hiçe sayan bir kişi Amerika’nın başkanı olamaz.” ifadeleri kullanıldı.


Trump’ın ülkenin diğer bölgelerindeki otellerinde görev yapmış fakat daha sonra işten atılmış bir grup gösterici de, Trump’ın kendilerine haksızlık yaptığını söyledi ve Cumhuriyetçi iş adamını bünyesinde barındırdığı çalışanların haklarını vermemekle suçladı.


Demokratların adayı Hillary Clinton, daha önce yaptığı bir konuşmada Trump'ın başkentte yaptırdığı otelde kayıtdışı işçileri çalıştırdığını iddia etmiş otelde kullanılan birçok malzemenin yurt dışından getirildiğini ileri sürmüştü.


AA


Geri Dön