19 / 04 / 2024

TSE'den inşaatçıları da ilgilendiren 2 yeni belge!

TSE'den inşaatçıları da ilgilendiren 2 yeni belge!

Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, TSE Yıldız ve TSE Çift Yıldız Belgesi diye dünyada da ilk olan yeni bir uygulama başlattıklarını açıkladı. İşte detaylar...



Türk Standardları Enstitüsü (TSE)  Başkanı Hulusi Şentürk, kaliteli ürün çıtasını yükseltmek için TSE Yıldız ve TSE Çift Yıldız Belgesi diye dünyada da ilk olan yeni bir uygulama başlattıklarını açıkladı. Belgeler, inşaat alanında da ihalelerde belirleyici olacak.


Şentürk, Avrupa'nın da aynı uygulamaya geçmek için hazırlıklara başladığını ama onlardan önce hareket ettiklerini belirterek, "Buna göre, her ürün grubu ile ilgili kritik önem taşıyan unsurlarda kalitenin çok daha yukarıya çekilmesi şartıyla o seviyede ürün grubuna TSE Yıldız Belgesi veriyoruz. Bu, standardın üzerinde demektir. Daha da üzerine çıkarmışsa TSE Çift Yıldız Belgesi veriyoruz. Dolayısıyla kaliteli ürünlerin farklı bir kategoride belgelenmesini sağlıyoruz. Böylelikle, kamu ihalelerinde alıcılar üst seviye kalite istiyorsa, örneğin  TOKİ  gibi inşaat malzemelerinin kalitesiyle ilgili ciddi şikayeti olan kurumlarımızın problemlerine bir cevap olacaktır" şeklinde konuştu. 


Bu durumda kalitesiz ürünlerin kaliteli ürünlerle rekabet ortamının ortadan kalkacağını ve rekabet edebilmek için kalitesiz ürünlerin kendi kalitelerini arttırmak zorunda kalacağını vurgulayan Şentürk, "Dolayısıyla bu sistem Türkiye genelinde topyekun bir kalite artış seferberliğini zorunlu hale getirecektir. Türkiye başka türlü içinde bulunduğu açmazın dışına çıkamaz" ifadesini kullandı. 


AA




Geri Dön