24 / 04 / 2024

TSKB Gayrimenkul Değerleme Ankara raporunu açıkladı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Ankara raporunu açıkladı!

Gayrimenkul sektöründeki gelişim açısından bakıldığında, Ankara'nın hemen her yöne doğru büyüme gerçekleştirdiğinin görüldüğü ifade edilen Gayrimenkul Değerleme raporunda cazibesi artan ve azalan semtler anlatıldı...



TSKB Gayrimenkul Değerleme  Ankara  Şubesi tarafından hazırlanan "Ankara Bölgesi Gayrimenkul Sektörü" değerlendirmesinde, Ankara'nın, kentsel dönüşüm projeleriyle yeni görünüme bürünen semtleri ve yeni karma yaşam alanlarıyla dikkat çektiği belirtildi.
TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş Ankara Şube Sorumlusu Derya Alan Erdem sözcülüğünde hazırlanan değerlendirme raporu tamamlandı.
Raporda, "Türkiye ortalamasına kıyasla daha yüksek olan kişi başına düşen milli gelir ve bölgedeki kamu sektörünün ağırlığı ve dolayısıyla sabit gelirli, iş güvencesi olan nüfus, Ankara'daki konut piyasasını güçlü kılan temel etkenlerdir" denildi.
Her yönde büyüme Gayrimenkul sektöründeki gelişim açısından bakıldığında, Ankara'nın hemen her yöne doğru büyüme gerçekleştirdiğinin görüldüğü ifade edilen raporda özetle şu tespitler yer aldı: "Eskişehir Yolu, kentin güney batı aksı üzerinde yer alan bürokratik kuruluşlar, üniversiteler ve yeni uydu kent projeleri sebebiyle prestijli bir bölge haline gelmektedir. Şehirdeki trafik ve apartman yaşamından kaçanlar için bu bölgeler kısa sürede kentin gözde konut bölgesi haline gelmiştir.
Yüksek talep ve bölgenin kısa süre içinde doygunluğa ulaşmasıyla İncek, Dodurga, Şehitali ve Bağlıca gibi yeni gelişim alanları oluşturulmuştur.
İstanbul Yolu değerleniyor
İstanbul Yolu, Ankara'nın batı ve kuzey batı aksı üzerinde yer alan sanayi bölgeleri, AVM'ler, toplu konut, kooperatif ve yeni oluşum projeleri ile gelişimini sürdüren, metro ağının bir parçası oluşuyla önemini her geçen gün artıran bir bölge haline gelmektedir. Bu aks üzerinde yer alan Eryaman, Sincan-Yenikent, Batıkent, Elvankent ve Etimesgut gibi semtlerin de gelişimlerine oranla oldukça değer kazandığı gözlemlenmektedir.
Ankara'nın güney aksını oluşturan Konya Yolu (Mevlana Bulvarı) üzerinde konumlandırılan lüks iş merkezleri, rezidanslar ve nitelikli projelerle yeni bir görünüm kazanan Balgat, Dikmen, Çiğdem, Oran; cazibesini artırarak prestijli bir bölge haline geldi. ÇankayaYıldız-Oran üzerinden KızılcaşarÎncek-Tulumtaş yönünde az yoğunluklu, kooperatif tarzı konut gelişmesi devam etmektedir. Gölbaşı'nda yer alan Mogan Gölü çevresi, rekreatif ve turistik amaçlı kullanılması, Özel Çevre KoruÇankaya, Keçiören, Yenimahalle ve Mamak ilçeleriyle birlikte, 2013 yılı ve yakın gelecekte, Gölbaşı ilçesi İncek semti; Yenimahalle ilçesi sınırları içerisinde yer alan yeni imara açılacak Beytepe, Dodurga, Şehitali, Aşağı-Yukarı ma Bölgesi olması ve sanayi gelişiminin sınırlandırılması sebebiyle orta ve üst düzey konut alanlarının çekim alanı haline gelmiştir.
"Cazibelerini kaybettiler"
Şehrin kuzey aksını oluşturan Protokol Yolu üzerinde kalan Pursaklar, Altındağ semtleri ve şehrin doğu aksı olarak nitelendirilebilecek Natoyolu üzerinde kalan Mamak ve Elmadağ Yurtçu; Etimesgut ilçesi sınırları içinde bulunan Bağlıca; ayrıca Polatlı, Kızılcahamam, Kazan, Beypazarı ve Ankara ili bölgesindeki planlı yapılaşmanın yapıldığı yeni konut bölgelerinin değer kazanması beklenmektedir." semtleri, kentsel dönüşüm projeleriyle yeni bir görünüme kavuşarak, geçmişinden gelen kötü imajını hızla değiştirmeye başlamıştır.
Son yıllarda gayrimenkul sektörü açısından gelişme kaydedemeyen semtlere baktığımızda; Yenimahalle, Ulus, Cebeci, Kolej, Ayrancı, Büyükesat, Küçükesat gibi semtlerin geçmişteki cazibelerini yitirmeye başladığını gözlemlemekteyiz.


Milliyet Ankara

Geri Dön