26 / 04 / 2024

TT Arena Stadı Şubat 2011'de hizmete açılıyor

TT Arena Stadı Şubat 2011'de hizmete açılıyor

Işın Çelebi, yapımı devam eden Türk Telekom Arena Stadı'nın bu yıl sonunda hizmete gireceğini söyledi



Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri ve Tesisler Sorumlusu Işın Çelebi, yapımı devam eden Türk Telekom Arena Stadı'nın bu yıl sonunda hizmete gireceğini söyledi. Yapımının en modern makina ve araçlarla devam ettiğini belirten Çelebi, "Sabah 09.00'da işin başına geliyoruz. Bir gecikme olmaması için seferber olduk. Sene sonuna kadar bütün işleri bitireceğiz ve 2011 Şubat ayında yani gelecek sezonun ikinci yarısında Türk Telekom Arena'da maçlarımızı oynayacağız" dedi.
Star

Basında yer alan diğer haberler:

Türk Telekom Arena'da helikopter paniği
TT Arena'da çatının montajına dev vinçlerle dün başlandı. Bir tv kanalının canlı yayında kullandığı helikopter, iş güvenliğini ihlal ettiği için acilen stadyumdan uzaklaştırıldı.
Seyrantepe'de inşaatı devam eden TT Arena'da dün tarihi bir gün yaşandı. Stadın kaba inşaatında sona yaklaşılırken, dün sabahtan itibaren stadın dört tribünün üstünü kapatacak çatının montajına başlandı. Sabah saatlerinden itibaren dev vinçlerin yardımıyla tonlarca ağırlıktaki kirişler montajı yapıldıkları saha zemininden tribünlerinin üzerine doğru yükselmeye başladı. Mühendislerin uzun hesapları ve işçilerin özenli çalışmasıyla devam eden süreç bir televizyon kanalının canlı yayın için tuttuğu helikopterin stada yaklaşmasıyla kesildi. G.Saray yöneticisi Işın Çelebi, işçilerin güvenliği açısından helikopterin uzaklaştırılmasını istedi. Çelebi yaptığı açıklamada "Kirişler monte edilecek. En büyük vinç de çatının montajı için kullanılmaya başlandı. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Süleyman Gültekin/Sabah

Park kavgası
Dünya Şampiyonası öncesi Başkent Arena'nın otoparkının işletmesini isteyen Melih Gökçek, Basketbol Federasyonu'ndan 'hayır' cevabı aldı
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için geri sayım başlarken, Ankara'da yapımı süren Başkent Arena'da sorunlar yaşanmaya devam ediyor. 15 Mayıs'ta açılması planlanan 10 bin kişilik Başkent Arena'nın otoparkı, Federasyon ile Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi. Salonun altından geçen dere yatağı ve camları takmak için kurulan iskelenin çökmesi inşaatı sürekli geciktirirken, bu kez de otoparkın işletme hakkı yeni bir kriz yarattı.

DEMİREL'DEN GÖKÇEK'E RET
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'ı bizzat arayarak otoparkın işletim hakkının kendilerine verilmesini talep etti. Açık ve kapalı olmak üzere toplam 1110 araç kapasiteli otoparkın, önemli bir gelir kaynağı olması nedeniyle Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel de, Başkan Gökçek'in talebine, "Hayır" yanıtını verdi. Ancak otoparkın işletim hakkını Belediye'ye almakta kararlı olan Melih Gökçek geri adım atacak gibi görünmüyor.

BASKETBOLA DEVREDİLİYOR
Şampiyonanın ardından Başkent Arena'nın kime devredileceği de büyük ölçüde netleşti. Salonun yapımını üstlenen ve kullanım hakkına sahip olan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün tesisi, Türkiye Basketbol Federasyonu'na devredeceği öğrenildi.
Ali Erdoğan/Sabah


Geri Dön