28 / 03 / 2024

TT Arena Stadı'nı Rehau ısıtıyor!

TT Arena Stadı'nı Rehau ısıtıyor!

Tüm bunları dikkate alan Galatasaray Spor Kulübü yönetimi de tüm bu etkenleri göz önüne alarak Türk Telekom Arena Stadı 'na sistemin kurulmasın onay verdi



19 Mayıs Stadı, Kayseri Kadir Has Stadyumu, Kayserispor Antreman Sahası çim saha ısıtma uygulamalarını gerçekleştirdikten Rehau, 2010 senesi içinde referanslarına Fenerbahçe şžükrü Saraçoğlu Stadı 'nı ve son olarak Türk Telekom Arena Stadı 'nı da kattı. Tüm dünyada 100 'den fazla çim saha ısıtma referansı bulunan Rehau, çim saha uygulamaları konusunda sahip olduğu tecrübe, sunduğu komple ürün gamı, projelendirme hizmeti ve şantiye desteğini sporseverlerin hizmetine sunuyor.

Kış sezonlarında sık sık tanık olunan, iklim ve saha şartları nedeniyle yapılan sportif karşılama iptallerine son veren Rehau bunların yanında, yağmur, kar ve buz yükünün ve bunlara bağlı önleme ve temizleme çalışmalarının çim alan üzerindeki tahrip edici etkileri de azaltıyor. Rehau, dünya çapında sunmakta olduğu çim saha ısıtma sistemleri ile tüm bu sorunları aşmak ve sportif alanları tüm coğrafya koşullarında ve tüm iklim şartlarında kesintisiz, sorunsuz ve sporcu sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde kullanılır hale getiriyor.

Bu yolla modern çim sahaları her zaman spora hazır halde tuttuklarının altını çizen Rehau yetkilileri, donma noktasının altındaki sıcaklıklarda dahi sahanın işlevini koruduğunu ve sporcuların sağlıklarını koruduklarını kaydettiler. çim saha ısıtma sistemi ile önemli bir avantaj da sağladıklarını kaydeden yetkililer, “Bu yolla çim kökleri, hava şartlarından bağımsız olarak düzgün gelişmeleri için en uygun sıcaklıkta tutuluyor. Bu sebeplerden dolayı UEFA tüm statlara çim saha ısıtma sisteminin kurulmasını tavsiye ediyor ” şeklinde konuştu.

Arena Stadı 'da yaptırdı
Tüm bunları dikkate alan Galatasaray Spor Kulübü yönetimi de tüm bu etkenleri göz önüne alarak Türk Telekom Arena Stadı 'na sistemin kurulmasın onay verdi. 7 bin metrekare ye yayılan kaplama alanı ve toprak altına döşenen 30 kilometre ısıtma borusu ile sistem iklim şartlarına bağlı olarak Ekim-Kasım aylarında devreye alınıp, Mart-Nisan aylarına kadar faal tutuluyor. Sistem düşük sıcaklıklarda çalıştığı için, işletimdeki maliyetler son derece düşük oluyor.


Geri Dön