26 / 04 / 2024

TT Arena stadının yanında 600 yataklı hastane!

TT Arena stadının yanında 600 yataklı hastane!

TT Arena ile beraber yol ve metro yapımı için 600 milyon TL harcandığı açıklanıyor. Fakat hiç kimse, stadın hemen yanına yapılan 600 yataklı hastaneden bahsetmiyor




Bugünlerde, TEM'de işe doğru ilerlerken, Galatasaray'ın stadının önünde mola vermek zorunda kalıyoruz. çaylar, Galatasaray'dan. Trafik durma noktasına geliyor. çünkü, kulüp, stadın TEM'e bakan tarafına 'TOKİ'ye teşekkür' eden bir duyuru asmış, kocaman. Hep birlikte okuyup, çayları yudumladıktan sonra, yola devam edebiliyoruz. Bence dış cepheye bir de büyük ekran koysunlar, hazır durmuşken, maçları da seyrederiz.

Bildiğiniz gibi, stadın arkasındaki vadinin adı Cendere. İsminden de anlaşılacağı gibi burası dere yatağıydı. Artık değil, çünkü yıllar önce dereye fabrikalar yapılmış. Dere de, sanırım sürgüne gönderilmiş. Simdi ismi Cendere Vadisi. Başlamak üzere olan geri dönüşüm projelerinden biri de, dün yapılan acıkmalara göre Cendere Vadisi'nde gerçekleştirilecek. Yani fabrikalar gidecek, dere de, törenlerle geri gelecek. Seyrantepe'de maça giderseniz, stadın arkasından, dere kıvrımlarına fabrikaların nasıl yerleştiğini göreceksiniz. Güzel manzara.

TT Arena'nın yapılışıyla birlikte, yan yollar yapıldı, metro yapıldı. Simdi de, tepeden, Cendere Vadisi'ne inen yollar yapılıyor. Hükümet, kızıp, yarım bırakmazsa, nisanda bitecek deniliyor.

Simdi gelelim ilginç bir konuya. Bütün bu yolların, metronun, her şeyin, Galatasaray için yapıldığı söyleniyor. Statla beraber 600 milyon TL harcandığı açıklanıyor. Fakat hiç kimse, stadın hemen yanına yapılan 600 yataklı hastaneden bahsetmiyor. Bu yollar, metro yapılmasaydı, stadın yanındaki has-taneye nasıl gidilecekti Herhalde bu stat, sadece maçlarda dayak yiyecek seyircilerin yatırılması için yapılmıyor

Seyrantepe metro istasyonunun altında hem stat hem de hastaneye gelecekler için üç tünel yapıldı. Bir tanesinde yürüyen bant var. Sadece yaşlı Galatasaraylılar düşünülerek yapılmadı. Metro ile hastaneye gelecek hastalar için konuldu. Büyükşehir Belediyesi'nden yetkililer, 'böyle bir durağa ihtiyaç yoktu, sadece stat ulaşımı için yaptık' diyorlar. Yine hastaneden bahsetmiyorlar.

Yapılan işler güzel, takdir görmeli. Ama her şeyi Galatasaray için yaptık, 600 milyonu sizin için harcadık denmesi de fazla gerçekçi değil. Seneye bu hastane açılacak. Fena öksürürler, dikkat etmek lazım.
Radikal  


Geri Dön