19 / 04 / 2024

Tual Bahçekent'teki 186 dükkan açık artırmayla satılacak!

Tual Bahçekent'teki 186 dükkan açık artırmayla satılacak!

Emlak Konut güvencesiyle Dağ Mühendislik tarafından Bahçeşehir’de hayata geçirilen 'Tual Bahçekent' projesindeki ticari alanların ihalesi için geri sayım başladı.



İstanbul Avrupa Yakası'nın hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Bahçeşehir'de yükselen 'Tual Bahçekent' dükkanlarının ihalesinde sona gelindi. 186 ticari ünitenin (Dükkan, devlet okulu, hastane, okul, kreş)  yer aldığı 'Tual Çarşı'nın ihalesi yoğun ilgi nedeniyle planlanandan daha erken bir tarihte gerçekleştirilecek. Emlak Konut güvencesiyle Dağ Mühendislik tarafından hayata geçirilen 'Tual Bahçekent'te, 'Tual Çarşı'ya yatırım yapanlar proje bünyesindeki 1.739 konut, özel bir hastane, özel bir okul, bir devlet okulu ve özel kreşe komşu olacak.


Bölgede kendi içinde tüm ihtiyaçların karşılanacağı her türlü sosyal donatı ve imkana sahip bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, ticari ünitelerin ihalesine ilişkin şu bilgileri verdi: “Yaptığımız pazar analizi araştırmasına göre yoğun talep gören ticari ünitelerimizin ihale sürecini öne çekme kararı aldık. Tual Bahçekent ve Kartal Tual Adalar projemizle ağustos ayında kırdığımız satış rekoru ve 'Gayrimenkulde Liderler Zirvesi 2016' da, aldığımız ödüller de bizi teşvik etti. Bahçeşehir bölgesinin hastane ve geniş sosyal donatılarını içinde barındıran 'Tual Çarşı'da yer alan 186 adet ticari üniteyi (Dükkan, devlet okulu, hastane, okul, kreş) çok yakında ihaleye sunuyor olacağımızın bilgisini şimdiden sizlerle paylaşmak istedik. 


2017 yılında yapmayı planladığımız Tual Çarşı'nın ihalesini gelen yoğun talep ve ilgi nedeniyle bu yıl bitmeden yapma kararı aldık. İhale tarihimizi de yakın bir zamanda açıklayacağız."


Teslimlerinin 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan 'Tual Bahçekent' te daireler 1+1’den 4+1’e kadar tasarlandı. 1.etabın 4+1 daire satışlarının tamamlandığı projede daire fiyatları ise, 1+1 daireler için 239 bin TL ile 300 bin TL, 2+1 daireler için 392 bin TL ile 452 bin TL ve 3+1 daireler için ise 460 bin TL ile 555 bin TL arasında değişiyor. Bölgenin geniş sosyal donatılarına sahip 'Tual Bahçekent'te kapalı havuz, sauna, fitness, buhar odası, çocuk oyun parkları, yürüyüş parkurları, basketbol sahası mevcut. 


Web: http://www.tualbahcekent.com/


Haber Dünya'da şöyle yer aldı



Gayrimenkul sektöründe 25 yıldır yer aldıklarını anlatan Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağ, 27 Eylül'de tüm Türkiye'de büyük müteahhitlerin büyük tüm şirketlerin olduğu ekonomik seviyesinin araştırmasına göre, 2.en çok konut projesi üreten şirket, ciro bazında ise 3. en çok konut satan şirket, adet bazında ise 3. en çok konut satan şirket ödüllerini aldıklarını söyledi. 


7 hafta üst üste Türkiye rekorunu ellerinde tuttuklarım aktaran Dağ, "Şu anda 5050 konut üretiyoruz, Konya ve İstanbul da dahil. Bunun bir kısmını 210 bin metrekarelik alan üzerine kurulmuş Doğaşehir oluşturuyor" şeklinde konuştu. 

Firma olarak yaptıkları araştırmalara göre 2 yıl içinde yatırımcılarına Bahçeşehir'de yüzde 285, Ataşehir'de yüzde 65, Bahçekent Flora'ya da yüzde 65, Doğaşehir'de yüzde 64, Floraşehir de ise yüzde 65 kazandırdığını dile getiren Dağ, "Dağ Mühendislik olarak geleneksel yatırım aracı olan altına yüzde 25 oranında fark attık" dedi. 


Bahçeşehir'de küçük bir şehir kuruyoruz Dağ Mühendisliğin, İstanbul Bahçeşehir' de hayata geçirilecek Tual Bahçekent'in ticari ünitelerinin ihale süreci, mevcut proje, hedef ve yatırım planları ileriye yönelik çalışmaları anlatıldığı toplantıda konuşan Mehmet Dağ, "İstanbul'da Başakşehir de adete küçük şehir oluşturuyoruz. Şehir manzarası ile konutuyla, hastanesiyle, devlet okullarıyla, özel okuluyla, yurtlarıyla, ve çarşısıyla yepyeni bir yatırım yapıyoruz" dedi. 2014 yılı son aylarında İstanbul da başladıkları Bahçeşehir Flora projelerinin sonlandığını, satışlarında tamamlandığını aktaran Dağ, "4 ay sonra mülk sahiplerine vereceğiz" dedi. 

1 milyarlık ihaleyle alındı "2015 yılı içerisinde alınan kendi kategorisinde en yüksek ihale bedeliyle 1 milyar 90 milyona alman Tual Bahçekent projesinde, 1840adetkonut, 1 tane tam teşekküllü 250-300 yatak kapasiteli özel hastane, 2 tane devlet okulu, 2 tane özel okul, 4 tane kreş, rehabilitasyon merkezi, 130 adet ofis, 175 tane ticari ünite satışa geçecek" diyen Dağ, "Yüzde 50 sini 4 aylık bir süreçte satmış bulunuyoruz. Başakşehir'de ise 1 milyon nüfus olacak, şu anda 12 bin konutun ihalesi yapılmış durumda ve önümüzde ki 8.ayda bunun 6 bin konutu daha teslim olmuş olacak " dedi. 


Tual Bahçekent için ihale tarihinin 12 Kasım olduğunu söyleyen Dağ, " İhale 12 Kasım Cumartesi günü başlayacak. Biz dükkanları muammel bedeli ile çıkartıyoruz. İş Bankasıyla ortak proje başlayacağız, Yüzde 5 peşin verip yüzde 50 kredi çekip 1 yıl ödemesiz 1 yıla vade farkı olmadan 2018 yılı Ocak ayından itibaren bankaya ödemeye başlayacağınız bir proje oluşturuldu" dedi. 


Dünya


Geri Dön