24 / 04 / 2024

Tuğbay Kumoğlu: Faizlerin düşmesi konut fiyatlarına artış olarak yansır!

Tuğbay Kumoğlu: Faizlerin düşmesi konut fiyatlarına artış olarak yansır!

Konut kredisi faiz oranlarında radikal bir değişiklik beklemediklerinin altını çizen TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu, faizler düşse bile bu konut fiyatlarına artış olarak yansır. O nedenle tüketici ev almak için faizlerin düşmesini



Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) parasal genişleme politikasında bir değişiklik olmadığı takdirde konut faiz oranlarında radikal bir değişiklik olmayacağına dikkat çeken Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu, ancak FED parasal genişlemeyi durdurmaya yönelik bir politika izlerse bunun konut kredisi faizleri üzerinde yükseliş yönünde etki yaratacağını söyledi. 


Radikal bir değişiklik olmaz

Bu konunun 2014’ün ikinci çeyreğinden önce gündeme gelmeyeceğinin altını çizen Kumoğlu, “ Konut kredileri, bireysel kredi türleri arasında en uzun vadeli kredi türü olduğundan faiz oranları dünyadaki ekonomik gelişmelerle çok yakından bağlantılıdır. Ekonomistlerin beklentileri FED ’in parasal genişleme politikasında bir değişiklik olmadığı sürece faizlerde her iki yönde de radikal değişiklikler olmayacağı yönünde. Ancak FED parasal genişlemeyi durdurmaya yönelik bir politika izlemeye başlarsa bunun konut kredisi faizleri üzerinde yükseliş yönünde bir etki yaratması söz konusu olabilir. Net bir tarih beklenmese de bu husus 2014 yılının 2.çeyreğinden önce gündeme gelmeyecektir” diye konuştu.


Faizler düşerse konut fiyatları artar

Her zaman için arz ve talebin buluştuğu noktada konut alımının gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çeken Kumoğlu, “Konut alımı kararı, insan hayatında her gün alınabilecek kararlardan değil. Ben her zaman için arz ve talebin buluştuğu noktada konut alımının gerçekleşmesi gerektiğini düşünürüm. Çünkü bu ekonomik bir dengedir. Faizler düştüğünde bu konut fiyatlarına da artış olarak yansıyacaktır. Öncelikli olarak potansiyel konut alıcılarının alacakları eve karar vermesi, ardından bu evin fiyatı konusunda ev sahibiyle anlaşması gerekir” ifadesinde bulundu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön