23 / 04 / 2024

Tuğçe Çavuşoğlu, Göcekteki evinin kapılarını açtı!

Tuğçe Çavuşoğlu, Göcekteki evinin kapılarını açtı!

Tuğçe Çavuşoğlu, yazları eşi ve oğlu ile birlikte keyfini çıkardığı Göcekteki evinin kapılarını Elle Dekor dergisine açtı. Kendisini bildi bileli Göcek aşığı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Çocukluğumdan beri ailece Göceke geliriz. Buraya hep hayran oldum" d



Tuğçe Çavuşoğlu, yazları eşi ve oğlu ile birlikte keyfini çıkardığı Göcekteki evinin kapılarını Elle Dekor dergisine açtı. Kendisini bildi bileli Göcek aşığı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Çocukluğumdan beri ailece Göceke geliriz. Buraya hep hayran oldum. Göcek, sessiz, sade ve aşk dolu diyor.

Göcekteki Safir Evlerinde konumlanan bu evde doğayı, denizi, güneşi seven ve kendilerini bu yörenin sunduğu güzelliklere yakın hisseden Çavuşoğlu Ailesi yaşıyor. Onlar bu noktayı eşsiz konumu ve arkadaş tavsiyesi üzerine tercih etmiş. Çocukluğumdan beri ailece Göceke geliriz. Evlenmeden önce bile Bülente Göcekten defalarca bahsetmişimdir, çünkü buraya hep hayran oldum. Göcek, sessiz, sade ve aşk dolu diye anlatmaya başlıyor güzel ev sahibesi Tuğçe Çavuşoğlu ve devam ediyor:

Evimizi 2006 yılında teslim aldık ve hemen taşındık. Balayında dahi buraya geldik. Evi Bülent ile beraber tasarladık. İç dekorasyon bize ait. Tüm mekanların birbiriyle iletişim halinde, akıcı ve akılda kalıcı bir ruha sahip olmasını istedik. Dekorasyona evin içindeyken başladık ve ikinci yazda bitirdik. Şu an Ritzde yaşadığımız kışlık evimizin imzasını taşıdığına inanıyorum. Dolayısıyla aynı evin ruhunu taşıyor. Bu evde sanat ve doğa iç içe. Bu da çok hoşumuza gidiyor.

Bu modern ve tek katlı bahçe katı ev, yaklaşık 450 m2 kullanım alanına sahip ve üç oda ile bir salondan oluşuyor. Çocuklu bir aile için ideal bir kurguya sahip olan yaşam alanı güncel tasarım mobilyalarıyla döşenmiş. Bizim insanımızda bir adet vardır. Genelde yazlık evler ağırlıklı olarak, kışlık evlerden artan eşyalarla döşenir. Biz ise bunun aksine hep yeniyi kullandık. Burada kışlık evimize göre daha az vakit geçirsek bile, zamanınızı en güzel, en kaliteli ve en konforlu şekilde geçirmeyi tercih ediyoruz. Ayrıca yeni mobilyaların enerjisi çok daha pozitif oluyor diyor Tuğçe Çavuşoğlu.

Evin aydınlanması, yemek masası hariç, spotlar ve nişlerdeki gizli ışıklar ve led aydınlatmalarla sağlanıyor. Ev genelindeki zeminlerde bej mermer kullanılmış. Mutfağımızı Lineadecor ile beraber tasarladık. Hem açık bir mutfak hem de salona yakışan şık bir mutfak oldu. Buraya biz bar mutfak diyoruz diyen Çavuşoğlu, sanat ve tasarımın onlar için çok önemli kavramlar olduğunun da altını çiziyor: Değerli ressam dostumuz İsmail Acarın çalışmalarıyla kendi Afrika ve İbiza seyahatlerimizdeki fotoğraflarımızı harmanladık. Babam yüksek mimar Yılmaz Eyilik. Sanırım babamın mimarlığı, annemin sanata olan tutkusu ve benim de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale bölümünden mezun olmam, bu ilgiyi tamamladı.

New Yorkta Uluslararası İlişkiler ve Miami Üniversitesinde Televizyon ve İletişim masterı yapan Tuğçe Çavuşoğlu, bugün marka tasarımı ve danışmanlığı yapmakta. Çavuşoğlu çifti evlerinde tadına varabilecekleri, rahat edebilecekleri ve konforlu hissedebilecekleri atmosferler yaratmaya çalışmış. Tüm günü denizde geçirip, eve gelip güzel bir uyku çektikten sonra sabah kalktığımızda hissettiğimiz dinginlik ve huzur hiçbir yerde yok. Aslında bu ev bizim denizde değil de, karadaki teknemiz diyebiliriz diyerek sözlerini noktalayan Tuğçe Çavuşoğluna hak vermemek elde değil. Hele de Likyanın izinden giderken

İKİNCİ ADRES

Yeni çocuk sahibi olduğumuz için son iki yaz mevsimini burada geçirdik. Bu mekan çok rahat, pratik kullanımlı, denize yakın ve her yere ulaşımı kolay. Dolayısıyla burada uzun süre kalabiliyoruz. Diğer mevsimlerde de fırsat buldukça kaçıyoruz. Burası bizim ikinci adresimiz gibi.

DAİRELER BİRLEŞTİRİLMİŞ

TERAS: Dört farklı daireden oluşan yapının bahçe katında konumlanan Çavuşoğlu evi, ön ve arka dairenin birleşmesiyle şekillendirilmiş. Metal ikiz fenerler Miamiden alınmış. Bahçeye açılan terasta Richard Frinier tasarımı Dedon Hemisphere marka bahçe mobilyaları tercih edilmiş. Beyaz şapkalı lambaderin bir eşine de yemek bölümünde yer verilmiş. Yemek masası ve sandalyesi özel üretim; masa arkasındaki boy aynası Tuğçe Çavuşoğlu tasarımı.

OKUMA KÖŞESİ

YEMEK BÖLÜMÜ: Özel üretim yemek masası etrafında Haazdan alınmış sandalyelere yer verilmiş. Masayı yine Haazdan alınmış Tom Dixon Cooper Shade sarkıt aydınlatmalar tamamlıyor. İsmail Acar imzası taşıyan tablonun önünde bulunan Patricia Urquiola tasarımı, Moroso marka Smoke koltuk Haazdan alınmış. Burası Tuğçe Çavuşoğlunun okuma köşesi. Arka plandaki ahşap dolap ve ayna özel üretim. Üzerindeki bakır şamdanlar Miamiden alınmış. Dolabın yanındaki sehpa Haazdan; üzerindeki beyaz abajurlar Beymen Homedan seçilmiş. Duvarlarda Çavuşoğlu çiftinin Afrika seyahatinde çekilmiş fotoğrafları sergileniyor.

ÇERÇEVELER İBİZADAN

MİSAFİR BANYOSU Haazdan alınmış kitaplık mekanın başrol aktörü. Lavabo Duravitten seçilmiş, lake dolap özel üretim. Aynadan Afrika seyahat fotoğrafları yansıyor.

EBEVEYN BANYOSU Çift kişi için kurgulanmış banyonun lavaboları Duravit markasından; lake dolap özel üretim. Mor mevsim çiçekleri Göcek Çarşındaki Butterfly Çiçekçilikten.

EBEVEYN YATAK ODASI Mobilyalar ve TV ünitesi Tuğçe Çavuşoğlu tasarımı, özel üretim. Koyu bordo renkli cam aydınlatmalar Bodrumdaki evden getirilmiş. Beyaz Kartell abajurlar Mooddan, deniz kabuklu çerçeveler İbizadan alınmış. Tablo İsmail Acardan. Yaşam alanlarındaki mermer zemin, burada da devam ediyor.


Geri Dön