19 / 04 / 2024

TUI, Türkiye'de ortak olabilecek otel arıyor!

TUI, Türkiye'de ortak olabilecek otel arıyor!

Avrupa'daki kriz turizmde rotayı Türkiye'ye çevirdi. Alman turizm devi TUI Türkiye'de ortak olabilecek otel aradığını açıkladı. Turizm sektörünün devleri dün 2012 yılına ilişkin turizm mesajlarını Antalya'dan dünyaya verdi



Resort Dergisi tarafından Divan Talya Otel Antalya'da düzenlenen Resort Turizm Kongresi'ne katılan Avrupa'nın en büyük tur operatörleri Akdeniz Çanağı'ndaki ülkeler krizle boğuşurken Türk turizmine yönelik olumlu mesajlar verdi. Alman turizm devi TUI, Türkiye'de ortak olabilecek yeni oteller aradığını duyururken REWE Touristik ise bu yıl Türkiye'ye ayırdıkları kapasiteyi artırdığını açıkladı.

TUI: FRANCHISING YAPACAĞIZ

Her yıl ortalama 30 milyon kişiyi tatile gönderen TUI AG'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Frenzel, her yıl 2.1 milyon turist getirdiklerini Türkiye'de daha da büyümek için otel ortakları aradıklarını söyledi. Frenzel "Otellerle franchising sözleşmeleri imzalamak istiyoruz. Doluluk oranları konusunda da garantiler vereceğiz. Sizin know - how'unuzdan yararlanmalıyız" dedi. En önemli merkezlerden birinin Türkiye olduğunu vurgulayan Frenzel, "İspanya için şunu söylüyoruz: İspanya nezle olsa bunu kısa sürede ağır bir gribe dönüştürür. Ancak Türkiye için bu söz konusu değil" dedi. Rewe Touristik CEO'su Sören Hartmann ise Türk pazarındaki kapasitelerini bu yıl yüzde 23 artırdıklarını söyleyerek "2012'de 50 bin ekstra kapasite ayırdık. Sadece Türkiye'yi kapsayan özel bir katolog hazırladık. Bunu ilk defa yapıyoruz. Turizmde Türkiye'ye inancımız sarsılmaz" diye konuştu.

UÇAK KAPASİTE Sİ YÜZDE 107 ARTTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, 2000 yılından bu yana Türkiye'ye gelen uçak sayısında yüzde 170, yatak sayısında ise yüzde 87 artış sağlandığını kaydetti.

'TATİL YAPANIN BAKIŞI DEĞİŞİYOR'

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise "Türkiye'de bir hafta tatil yapanın AB sürecine bakışı değişiyor" dedi. Bağış aynı turizm sektöründe olduğu gibi Türkiye'deki demokrasi anlayışının da "her şey dahil" üzerine kurulu olduğunu hiçbir vatandaş arasında bir ayrım yapmadıklarını söyledi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Mevlüt Çavuşoğlu ise Belek'te bulunan 16 golf sahasında 2012 yılında 'tee time' denilen golf oynayacak zaman için tüm sahaların yıl boyunca şimdiden kapatıldığını söyledi.
Sabah/DİLEK TAŞ


Geri Dön