19 / 04 / 2024

TUİD, Ukrayna'daki Solnisko Kimsesizler Yurdu'nu onardı!

 TUİD, Ukrayna'daki Solnisko Kimsesizler Yurdu'nu onardı!

Ukrayna'da 1,5 milyar dolarlık yatırımı bulunan Türk işadamları, Türk-Ukrayna İşadamları Derneği'nin (TUİD) organizasyonuyla, Odessa'nın ikinci büyük yetimhanesi olan Solnisko Kimsesizler Yurdu'nu onardı




Projeyle uygun şartlar altında barınma şansı bulamayan terk edilmiş 110 çocuk, güvenli ve konforlu bir yetimhaneye kavuştu. Projeye imza atan TUİD, önümüzdeki dönemde de benzer projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor. Ukrayna'da 700 Türk firması faaliyet gösterirken, Türk işadamlarının burada yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırımları bulunuyor.


Solnisko Kimsesizler Yurdu'nun açılışında konuşan Türkiye'nin Ukrayna Büyükelçisi Mehmet Samsar, genelde işadamlarının bir ülkede para kazanıp gittiğine, ancak Türk işadamlarının bunun aksine kazandıklarını o ülkenin halkı ve çocukları için harcadığına dikkati çekti. Bu tip yatırımların Türk insanının güzelliklerini yansıtacağını belirten Samsar, "Çocukların hiçbiri kendi tercihlerinden dolayı burada değil. Bizim görevimiz bu çocuklara yüzlerindeki gülümsemeyi yeniden kazandırmaktır. Bunun için işadamlarına teşekkür etmek istiyorum. Genelde işadamları bir ülkeye gelip para kazanıp giderler, ancak TUİD burada Türk insanının yardımseverliğini ve merhametini en iyi şekilde göstermiştir. Burada kazandıklarını buranın halkı ve çocukları için harcadılar. Kendileriyle gurur duyuyorum. İşadamlarına bundan sonraki projelerinde biz de her türlü desteği vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


TUİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Murat Aytaç ise, Türkiye'nin bilinirliğini artırmada Türk işadamlarına büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. Bu anlamda Ukrayna'da sosyal yaşantıda da taşın altına ellerini koyduklarını ifade etti. Ukrayna'nın bağımsızlığını kazandığından bu yana ülkede olduklarını bildiren Aytaç, "Son yıllarda gelişen ekonomik ilişkiler iki toplumu birbirine daha çok bağladı. Son sekiz senede TUİD olarak Ukrayna toplumuna belli projeler ile katkıda bulunduk. 200'e yaklaşan üye sayımızla katkılarımız daha da devam edecektir. Projenin gerçekleştirilmesindeki en büyük katkı sponsorlarımızındır. Daha önce Kiev'de bir hastaneyi modernize etmiştik. Bunun yanı sıra Kiev'de de yeni kurulan bir yetimhaneye destek vereceğiz." şeklinde konuştu. Türk firmaları bu ülkede genellikle büyük inşaat projeleri, perakende ve telekomünikasyon alanlarında faaliyet gösteriyor. Türkler tarafından işletilen Marks and Spencer, Colins ve Gap gibi markalar perakende de zirveye oynuyor. 

Zaman


Geri Dön