29 / 03 / 2024

Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı 2016!

 Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı 2016!

Tüketici hakem heyetine ancak belli bir sınırdaki parasal değerler için müracaat edilebiliyor.Peki, 2016 yılı için bu sınır ne kadar oldu? Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı 2016 ne kadar?



Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı 2016!

Tüketici hakem heyeti, tüketicinin ayıplı bir mal ya da hizmet almak gibi mağdur olduğu durumlarda, firma ile bu sorunu çözemiyorsa başvurabileceği bir heyet olarak karşımıza çıkıyor. 


Tüketici Hakem Heyetleri kararı nihai olup her firma bu kararı uygulamakla yükümlü oluyor. Bu heyetler Kaymakamlıklara bağlı olarak çalışırlar.


Tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurularda para değeri, belli bir sınıra kadar yapılıyor.  Belirtilen parasal sınırların üzerindeki uyuşmazlıklar için tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılamıyor.


Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı her sene yeniden belirleniyor. Peki, tüketici hakem heyetine başvuru sınırı 2016 ne kadar?


Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı 2016

(1) Tüketici hakem heyetlerinin, uyuşmazlıklara bakmakla görevli olmalarına ilişkin parasal sınırlar;


a) İlçe tüketici hakem heyetlerine başvuru için üst parasal sınır, 2 bin 320 Türk Lirası,


b) Büyükşehir statüsünde olan illerdeki il tüketici hakem heyetlerine başvuru için parasal sınır, 2 bin 320 Türk Lirası ile 3 bin 480 Türk Lirası arası,


c) Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerindeki il tüketici hakem heyetlerine başvuru için üst parasal sınır, 3 bin 480 Türk Lirası,


ç) Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde, il tüketici hakem heyetlerine başvuru için parasal sınır, 2.320 Türk Lirası ile 3 bin 480 Türk Lirası arası, olarak tespit edilmiştir.


Tüketici hakem heyeti avukatlık ücreti 2016!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön