28 / 03 / 2024

Tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016!

Tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016!

Tüketici mahkemesine başvurulabilmesi için söz konusu değerin belirlenen sınırın üstünde olması gerekiyor. Peki, tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016 nedir? Tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016 ne kadar?



Tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016!

Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun esasları gereğince tüketiciler hak kaybı yaşamaları durumunda tüketici mahkemesine başvurabiliyor.


Örneğin, konut kredisi kullanan ve kendisinden fazlaca dosya masrafı alınan kimseler hakkını tüketici mahkemesine başvurarak arayabiliyor. Ancak mahkemeye başvurulabilmesi için söz konusu değerin belirlenen sınırın üstünde olması gerekiyor.


Aksi durumda Tüketici Hakem Heyetine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016 nedir? Tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016 ne kadar?


Tüketici mahkemesine başvuru alt sınırı 2016

(1) Tüketici hakem heyetlerinin, uyuşmazlıklara bakmakla görevli olmalarına ilişkin parasal sınırlar;


a) İlçe tüketici hakem heyetlerine başvuru için üst parasal sınır, 2 bin 320 Türk Lirası,


b) Büyükşehir statüsünde olan illerdeki il tüketici hakem heyetlerine başvuru için parasal sınır, 2 bin 320 Türk Lirası ile 3 bin 480 Türk Lirası arası,


c) Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerindeki il tüketici hakem heyetlerine başvuru için üst parasal sınır, 3 bin 480 Türk Lirası,


ç) Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde, il tüketici hakem heyetlerine başvuru için parasal sınır, 2 bin 320 Türk Lirası ile 3 bin 480 Türk Lirası arası.




Tüketici hakem heyeti avukatlık ücreti 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön