25 / 04 / 2024

Tulip Gayrimenkul'den yeni açıklama!

Tulip Gayrimenkul'den yeni açıklama!

Tulip Gayrimenkul'den Emlak Konut A.Ş'nin Tulip Turkuaz projesine el koymasıyla ilgili bir kamuoyu açıklaması daha yaptı...



Tulip Gayrimenkul açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Emlak Konut A.Ş.'den TulipTurkuaz'a tek taraflı ve hukuksuz girişimlerine bir yenisi daha eklendi…
Emlak Konut A.Ş.'nin tek taraflı ve hukuksuz fesih girişimi devam ediyor. Yapılan anlaşmaya aykırı olarak fesih etmeye çalışan Emlak Konut A.Ş. hukuksuz girişimlerine devamı olarak bu kez de TulipTurkuaz şantiyesine el koymaya kalktı. 

İlk olarak 06 Haziran 2010 Pazar günü inşaat sahamıza gelen bazı kimlik göstermeyen şahısların inşaat sahası güvenlik görevlilerine bildirilmesi ile öğrendiğimiz ve 07 haziran 2010 tarihinde Emlak Konut A.Ş. yetkilerinin inşaat sahasına gelerek tahliye işlemleri yapma niyeti karşısında Emlak Konut A.Ş. aramızda haksız feshin iptali ile ilgili dava olduğu için gayrimenkulün zilyetliğine tecavüzün idari yoldan men'i (3091 SK) ine uygun davranılması isteği Emlak Konut A.Ş.'ye, ve bölgenin idari ve mülki amirlikleri olan Avcılar Kaymakamlığına ve Bakırköy Cumhuriyet savcılığına bildirilmiştir. 

Buna rağmen sahaya gelen Emlak Konut A.Ş. yetkilileri, kendilerine  kanuni gerekçeler hatırlatılmasına rağmen ısrarları üzerine sahaya gelen kolluk kuvvetlerinin de aynı açıklamayı kendilerine yapmalarına ve tahliye için mahkeme kararı gerektiğini bildirmelerine rağmen Emlak Konut A.Ş. yetkileri; üstlerinden aldıkları talimatla kendilerinin devlet olduğunu,  konuyu İç işleri Bakanlığına ileterek çözdüreceklerini söyleyerek Kolluk Kuvvetleri üzerinde baskı kurmak istemişlerdir. Ancak bu kanunsuzluğa devam edilmesi halinde konunun Cumhuriyet Baş Savcılığına bildireceğimizi belirtmemiz üzerine, geri adım atarak yarın ( 8 Haziran 2010) gene geleceklerini belirterek sahamızı terk etmek zorunda kalmışlardır. 

Tulip Turkuaz Projesinde gelinen bu nokta, Emlak Konut A.Ş.'nin devleti dahi kendi kanunsuzluklarına alet etmekten çekinmediğinin ve mesnetsiz nüfuz kullanımının açık bir örneğidir. Özetle TULIP Gayrımenkul' ün yabancı sermaye olarak çektiği eziyet devam etmektedir. Haklı davamızda sonuna kadar kanunlar nezdinde hareket ederek hakkımızı arayacağımızı ve alacağımızı kamuoyuna bildiririz."

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tulip Turkuaz bu kez ‘karakolluk' oldu

TOPLU Konut İdaresi'nin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul-Ispartakule'deki 120 dönüm arazide yaklaşık 1700 konut için ‘arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı sözleşmesi' yaptığı Tulip-FMS-Mertkan-ILCI Adi Ortaklığı ile sözleşmesini feshettikten sonra, arazideki ilk proje Tulip Turkuaz'ın inşaatına el koymak istedi. Sözleşme imzalayan ‘adi ortaklık'tan geriye Tulip'in kaldığı ve sürenin 18 Mayıs 2010'da bittiği gerekçesiyle sözleşmeyi tek taraflı fesh eden Emlak Konut aleyhine, Tulip Gayrimenkul ‘haksız feshin iptali' davası açmıştı. Tulip Turkuaz şantiyesine el koymak için giden  Emlak Konut yetkililerine, ‘haksız feshin iptali' davasını öne sürerek karşı çıkan, yüzde 100 yabancı ortaklı Tulip Gayrimenkul'un yetkilileri, Avcılar Kaymakamlığı ile Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na haber verdi. Tulip Gayrimenkul'den yapılan açıklamada; “Kanuni gerekçeleri hatırlatmamıza rağmen ve ısrarlar üzerine sahaya gelen kolluk kuvvetleri aynı açıklamayı yapmasına, tahliye için mahkeme kararı gerektiğini bildirmesine rağmen Emlak Konut yetkilileri; aldıkları talimatla kendilerinin devlet olduğunu, konuyu İçişleri Bakanlığına ileterek çözdüreceklerini söyledi” denildi.
Hürriyet

Tulip Gayrimenkul: Şantiyemize de el koyuyorlar
27 Mayıs 2010'da Tulip Turkuaz ve Tulip Gayrimenkul projelerine el konulan Tulip Gayrimenkul, yeni bir açıklama daha yaptı

Tulip'in açıklamasında, Emlak Konut'un hukuksuz girişimlerinin devamı olarak bu kez de Tulip Turkuaz şantiyesine el koymaya kalktığı ifadesine yer verildi.
Emlak Konut GYO'nun hasılat paylaşımı modeli doğrultusunda Tulip Gayrimenkul ile işbirliğine girdiği her iki projeye hukuksuz bir şekilde  el konulduğunun da altı çizilerek, şu açıklamalara yer verildi:
“İlk olarak 06 Haziran 2010 Pazar günü inşaat sahamıza gelen bazı kimlik göstermeyen şahısların inşaat sahası güvenlik görevlilerine bildirilmesiyle öğrendiğimiz ve 07 haziran 2010 tarihinde Emlak Konut A.Ş yetkilerinin inşaat sahasına gelerek tahliye işlemleri yapma niyeti karşısında, gayrimenkulün zilyetliğine tecavüzün idari yoldan men'inine uygun davranılması isteği Emlak Konut A.Ş'ye ve bölgenin idari ve mülki amirlikleri olan Avcılar Kaymakamlığı'na ve Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı‘na bildirilmiştir. Kanunsuzluğa devam edilmesi halinde konuyu Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildireceğimizi belirtmemiz üzerine, geri adım atarak yarın (8 Haziran 2010) yine geleceklerini belirterek sahamızı terk etmek zorunda kalmışlardır.”
Açıklamada, Tulip Gayrimenkul'ün yabancı sermaye olarak çektiği eziyetin devam ettiği ifadesine yer verilerek, “Hklı davamızda sonuna kadar kanunlar nezdinde hareket ederek hakkımızı arayacağımızı ve alacağımızı kamuoyuna bildiririz” denildi.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön