18 / 04 / 2024

Tulip Gayrimenkul'ün eski arsalarına 100 milyon TL!

Tulip Gayrimenkul'ün eski arsalarına 100 milyon TL!

Emlak Konut'un satışa çıkardığı Tulip Gayrimenkul'ün eski arsalarına 100'er milyon TL'lik iki teklif geldi



Emlak Konut GYO´nun İstanbul Avcılar Ispartakule 3. Bölge´de daha önce Tulip Gayrimenkul´ün üzerinde iki proje gerçekleştirdiği arsayı ihaleye çıkardı.  15 Temmuz 2010 tarihinde yapılan ilk oturumda Gül Yapı ile Doğu İnşaat-Precast Beton-Üstünler Yapı Ortak girişimi arsaya 100´er milyon TL teklif etti.

Arsaya kurum payı olarak Gül Yapı 30 milyon TL teklif ederken Doğu İnşaat-Precast Beton -Üstünler Yapı ortak girişimi 25 milyon TL teklif etti.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

Detaylı bilgi için tıklayın

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler...

Tulip Gayrimenkul'ün eski arsalarına 100 milyon TL!

Emlak Konut GYO, Tulip Turkuaz projesinin üzerinde yer aldığı ve üç parselden oluşan 116 bin 483 metrekarelik arsanın ihalesinde iki firmadan 100´er milyon TL´lik iki teklif geldi. Emlak Konut GYO´nun satışa çıkardığı Tulip Turkuaz ve Tulip Tower projelerinin üzerinde yer aldığı arsa ihalesinin ilk oturumuna Gül Yapı ile Doğu İnşaat-Precast Beton-Üstünler Yapı Ortak girişimi arsaya 100´er milyon TL teklif etti. Gül Yapı, arsadan Emlak Konut´a 30 milyon TL teklif ederken Doğu İnşaat-Precast Beton-Üstünler Yapı ortak girişimi kuruma 25 milyon TL vereceğini belirtti. Gelen teklifleri değerlendirdiğini açıklayan ihale komisyonu, diğer oturumu önümüzdeki günlerde yapacağını açıkladı.
Emlak Konut GYO, 27 Mayıs 2010 tarihinde Tulip Gayrimenkul ile arasındaki sözleşmeyi feshederek projeden sadece kendisini sorumlu olduğunu ve konut satış yetkisinin fesih tarihinden itibaren kaldırılarak firmanın satış yapamayacağını açıklamıştı. Ardından Tulip Gayrimenkul'den şantiyenin de boşaltılmasını isteyen Emlak Konut, bu isteğin yerine getirilmemesi üzerine şantiyeye çevik kuvvet desteği isteme noktasına gelmişti.

Tulip Gayrımenkul'ün Türkiye'deki ilk çalışması olan Tulip Towers ve Tulip Turkuaz projesinde toplam 1150 konut projelendiriliyor. Tulip Turkuaz, konuyu Hollanda hükümetine aksettirmiş ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül nezdinde girişimde bulunulmasını istemişti. 3 farklı parselde toplam 116 dönümden meydana gelen arazide konut ve ticaret imarı bulunuyor; toplam inşaat alanı ise 189 bin metrekare.
Milliyet


Geri Dön