26 / 04 / 2024

TulipTurkuaz Türkiye'nin ilk bio-iklimsel konut projesi!

TulipTurkuaz Türkiye'nin ilk bio-iklimsel konut projesi!

Tulip Gayrimenkul tarafından Bahçeşehir Ispartakule'de yapımına başlanan 450 milyon TL'lik TulipTurkuaz projesi, Türkiye'nin ilk bio-iklimsel konut projesi olma özelliğini taşıyor



Hollanda merkezli Van Herk Group ve Panogra Grup ortaklığındaki Tulip Gayrimenkul tarafından Bahçeşehir Ispartakule'de yapımına başlanan 450 milyon TL'lik TulipTurkuaz projesi, Türkiye'nin ilk bio-iklimsel konut projesi olma özelliğini taşıyor. Dünyaca ünlü mimar Ken Yeang'ın yaptığı ve daire fiyatlarının 106 ila 540 bin TL arasında değiştiği projenin 2010 yılı sonbaharında tamamlanması planlanıyor.

AVRUPA Birliği ülkelerinde 100'ün üzerinde büyük proje gerçekleştiren Hollanda merkezli Van Herk Group ve Panagro'nun ortaklığındaki Tulip Gayrimenkul, Bahçeşehir Ispartakule'de TulipTrukaz projesine başladı. Dünyaca ünlü mimar Ken Yeang imzalı projenin ilk etabı 11 blokta 1188 daireden oluşuyor. 58 ila 219 metrekare arasında değişen 23 farklı alternatifte tasarlanmış 1+1'den 4+1'e kadar daire seçeneklerinin bulunudğu proje Marmara Denizi ve Küçükçekmece gölü manzarasına sahip. 450 milyon TL'lik projede 1200 metre uzunluğunda ve 18 metreye varan genişlikte hareketli su kanalları bulunuyor. Fiyatların 106 bin ile 540 bin TL arasında değiştiği TulipTurkuaz'ın Genel Müdürü Atalay Kocatepe ile Türkiye'de ilk kez uygulanan biyo-iklimsel mimari tarza sahip projeyi konuştuk.

TulipTurkuaz projesinin genel özellikleri nelerdir?

Proje 190 bin metrekare satılabilir bir alana sahip olup iki ana bölüm halinde düşünüldü. Bu bölümlerden ilki 11 blokta 1188 daireden oluşuyor. Bu bölümde ortalama 33 bin metrekare alan üzerine kurulu 4 blok ve 55 bin metrekare alan üzerine kurulu 7 blok yer alıyor. 29 bin metrekare ortalama alanda kurulacak TulipTowers ise orta ölçekli bir AVM ve iki kuleden oluşuyor. Kuleler de ağırlıklı olarak küçük dairelerin bulunduğu sayısı 600 civarında olan bir konut alanı olarak planlandı. TulipTurkuaz 15, 16 ve 17 katlı binalarda, konvansiyonel inşaat sistemi ile imal edilen ve büyüklükleri 58-219 metrekare arasında değişen 23 farklı alternatifte tasarlandı. 1+1 den 4+1'e uzanan daire seçenekleri normal ve dubleks daire olarak tasarlandı. TulipTurkuaz, yeni TEM Bahçeşehir ve Ispartakule kavşağının gişe çıkışlarının hemen yanı başında, Marmara denizi ve Küçükçekmece gölü manzarası kapanmayacak tarzda inşa edildi. Mimarisiyle yemyeşil manzara ve bahçelerin çepeçevre sardığı, doğal yaşam üzerine kurgulanmış, insan yaşamında önemi büyük olan su öğesinin 1200 metre uzunluğunda ve 18 metreye varan genişlikte hareketli su kanallarının buluştuğu, doğa ile konforun iç içe bulunduğu, sosyal imkanlarla güvenliğin de öne çıktığı, Türkiye'de ilk kez uygulanan bio-iklimsel bir mimari tarzıdır. Konutlar, bina girişleri, cepheleri ve koridorlarıyla alışılmışın dışında planlandı.

Konut büyüklükleri ve fiyat aralığı nedir?

Projenin ilk fazı 2010 yılının sonbaharında tamamlanacak. Şu anda satışa sunulan 3 bloktaki daire fiyatları; daire büyüklük, tip ve konumlarına göre 106 bin ile 540 bin TL arasında değişiyor. Bugünkü konut sektöründeki yığılma, ekonomik kriz ve kişilerin alım güçlerindeki düşüşler, endişeli ve ürkek bekleyişler karşısında fiyatlar, şimdilik en makul seviyede.

Satışlara ne zaman başladınız?

Satışlara 21 Mayıs'ta yoğun bir şekilde başladık. İlk kampanyada 317 daire satışa çıkarılmış olup, dairelerin yaklaşık olarak yüzde 30'u satıldı.

Sosyal ve ortak alanlarda neler var?

Sosyal alanlarda, yürüme yolları, koşu parkurları, su kanalları civarı ve üzerinde oturma yerleri, dört mevsim kullanılabilecek üstü kapanıp açılabilir yarı olimpik yüzme havuzu, buz pateni, restoran, hemen yanı başında TulipTowers projesi içinde bulunan ünlü markaların yer alması planlanan bir alış veriş merkezi bulunmaktır.

Projenin büyüklüğü nedir?

Proje büyüklüğü 450 milyon TL'dir.

Bio-iklimsel mimari neler sunuyor?

TulipTurkuaz, güneş panelleri ve tam biyolojik arıtma sistemleriyle enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü kendi karşılıyor. Ayrıca teras ve kat bahçeleriyle doğaya olan özleminizi gideriyor. Bloklar arasında bulunan geniş su kanalları, garajları bile kapsayan peyzaj düzenlemesi ile çevreci yönünü ön plana çıkarıyor. Böylece hem cebinizi hem de çevrenizi koruyor.
Demet Cengiz BİLGİN/Hürriyet Emlak


Geri Dön