26 / 04 / 2024

Tümerkan İbiş kimdir?

Tümerkan İbiş kimdir?

Gedizler Yapı A.Ş. Ev're Konut Projesi Proje Müdürü olan Tümerkan İbiş kimdir? Ünlü müzisyen İzzet Öz’ün evini restore eden isim olan Tümerkan İbiş hangi işlere imza attı?



Tümerkan İbiş kimdir?

Tümerkan İbiş, 1955 Trabzon doğumlu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Tümerkan İbiş, Gedizler Yapı A.Ş. Ev're Konut Projesi Proje Müdürü.


1993 yılında aynı üniversitede Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktora yapan Tümerkan İbiş, 1978-1979 yılları arasında Sosyal Sigortalar Kurumu (S.S.K.) Karadeniz Bölgesi Şantiyeleri Mimari Uygulama Kontrollüğü yaptı.


Tümerkan İbiş, 1979-1988 yılları arasında ise K.T.Ü., İnşaat Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Tasarım Teorileri Bilim Dalı’nda öğretim elemanı olarak görev yaptı. 


1988-1998 yılları arasında Renova İmar, Turizm, Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’de yönetim ve uygulama hizmetleri veren İbiş, 1998-2012 arasında ise Koray Yapı Endüstrisi Ticaret A.Ş. – Koray İnşaat Ticaret A.Ş.’de proje müdürlüğü yaptı. 


2012 yılında Gedizler Yapı A.Ş. Ev're Konut Projesi Proje Koordinatörü oldu. Dr. Tümerkan İbiş, bu görevine halen devam etmektedir.


Dr. Tümerkan İbiş'in imza attığı yayınları..

Bildiri: "Çocuk ve Ekoloji", KTÜ Mimarlık Bülteni Sayı 5, Trabzon, Mayıs 1980, 


Bildiri: UZAMSAL İMGELER,BİLİŞ (stiller) ve ESTETİK YEĞLEMELERİN DOĞASI : Trabzon'da pilot çalışma, KTÜ Mimarlık Bülteni, Sayı 7, Trabzon 1982.


Makale: "KALEKÖY'de Bir Ekip Çalışması", Antalya, Kaş,Mimarlık Dergisi 1983 / 1 , Ankara.


Bildiri: "AN INVESTIGATION ON THE WINDOW AS ELEMENTS OF TRADITIONAL AND POSTMODERN SPACE CONCEPTION" Windows in building design and maintenance, Göteborg, Sweden, 13-14 June 1984.


Bildiri: "Karadeniz Üniversitesi'nde Tarihsel Çevreye Yönelik Çalışmalar" Tarihi Türk Evleri Haftası, Yıldız Üniversitesi, İstanbul, Haziran 1985 


Makale: "Yapı Kültürümüzün Geleceği" Kıyı Kültür ve Sanat Dergisi, Trabzon, Haziran 1986.


Makale: "Değişen Yüzü ile Trabzon'da Eski Bir Ticaret Sokağı: KUNDURACILAR CADDESİ" Kıyı Kültür ve Sanat Dergisi, Trabzon, Haziran 1986


Bildiri: "Trabzon'da Bir Ticaret Sokağının Eski ve Yeni Yüzü" Tarih Boyunca Karadeniz Uluslararası Kongresi, Samsun, Haziran 1988.


Bildiri: "Çocuk ve Ekolojik Olan Çevresi" Çevre'88 : Dördüncü Bilimsel ve Teknik Çevre Kongresi, İzmir, 5-9 Haziran 1988 


Bildiri: "Trabzon'da Tarihi Çevrenin Korunması Üzerine Bir Kaç Söz" Geçmişten Geleceğe Trabzon, Ulusal Sempozyumu, KTÜ, Trabzon,Ekim 1991


Doktora Tezi: "MİMARİ ÇEVRENİN SÜREKLİLİĞİ AÇISINDAN PENCERE ELEMANI : Pencerelerin Değişimi Analizi" KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Trabzon, Şubat 1993 



Gedizler Yapı Sancaktepe Projesi ile markalı konut sektöründe!


Geri Dön