20 / 04 / 2024

Tuna Ofis Riyad ve Cidde'de 7 yeni mağaza açacak!

Tuna Ofis Riyad ve Cidde'de 7 yeni mağaza açacak!

Tuna Ofis, önümüzdeki üç yıllık süreçte Riyad ve Cidde'de 7 yeni mağaza daha açarak Suudi Arabistan pazarındaki mağaza sayısını 8'e çıkarmayı hedefliyor.



Tuna Ofis, önümüzdeki üç yıllık süreçte Riyad ve Cidde'de 7 yeni mağaza daha açarak Suudi Arabistan pazarındaki mağaza sayısını 8'e çıkarmayı hedefliyor.


Dış pazarlara yapılan en önemli yatırımlarının Suudi Arabistan'da bu yıl nisan ayında açılışını yapacakları 3 bin 700 metrekare alana sahip ev ve ofis mağazası olduğunu belirten Tuna Girsberger Genel Müdürü G. Mehmet Arda, "Bu mağazanın açılışına takiben önümüzdeki üç yıllık süreçte Riyad ve Cidde'de 7 mağaza açarak bu pazardaki mağaza sayımızı 8'e çıkartmayı hedefliyoruz" dedi. Silivri-Kınalı'da toplam 50 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren entegre bir tesise sahip olduklarını bildiren Arda, en yeni teknolojilerin kullanıldığı bu modern tesiste ahşap üretim hattı, metal üretim hattı, toz boya tesisi, sofa ve koltukların üretildiği döşeme hatları ve cilahane bölümlerinin bulunduğunu kaydetti.


Geçen yıl 125. yaşını kutlayan Girsberger AG ile 24 yıldır süregelen ortalığın devam ettiğini vurgulayan G. Mehmet Arda, geçen yıl yatırımlarının Ar-Ge ve ürün geliştirme üzerinde yoğunlaştıklarını ve ofis koltuklarında iki yeni ürün ailesini üretime dahil ettiklerini aktardı. Mobilyada ise dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid ile özel bir koleksiyonun geliştirilmesi için anlaşma yaptıklarını aktaran Arda, "Bu koleksiyonu bu yıl içinde pazara sunacağız. Bunun yanı sıra sofa gruplarında Paul Brooks ile işbirliği yaparak iki yeni modeli üretim hattımıza aldık. Sezgin Aksu ile yaptığımız çalışma kapsamında da yeni bir yönetici takımını pazara sunduk" dedi. Geçtiğimiz yıla kadar iç pazara ağırlıklı çalıştıklarını söyleyen Arda, 2015 yılında yurtdışına açılma kararları ile birlikte üretimlerinin yaklaşık yüzde 30'unu yurtdışı pazara ayırma hedefi koyduklarını vurguladı.


Yeni yatırımlarla yüzde 10'luk katma değer bekliyor


Yatırımlarını yeni ürünler ve yeni pazar açılımına yoğunlaştırdıklarını dile getiren Arda, geçtiğimiz yıl yaptıkları ürün yatırımlarıyla özellikle bu yıl üst segment satışlarında en az yüzde 10'luk bir katma değer oluşmasını beklediklerini söyledi. Ar-Ge çalışmalarının önemine değinen Arda, "Ar-Ge departmanımız inovasyon konusunda sürekli kendisini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Geri dönüşümlü malzemeler kullandığımız çalışma koltuklarımızı inovatif ürünlerimiz arasında sayabiliriz. 2016 ve sonrasında Ar-Ge ve yeni ürün yatırımlarımız aynı hızda devam edecek. Suudi Arabistan pazarında ulaşmayı hedeflediğimiz 8 mağazayla bu pazardaki payımızın önümüzdeki beş yıl içinde kayda değer oranda artacağını düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.


Dünya


Geri Dön