25 / 04 / 2024

Tunalı’nın ardından Esat’a da kaldırım!

Tunalı’nın ardından Esat’a da kaldırım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Tunalı Hilmi Caddesi’nin ardından, bin 500 metrelik Esat Caddesi’nde eski kaldırımları söktü. Kaldırımlar, engelli vatandaşlar düşünülerek dizayn ediliyor.



Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Tunalı Hilmi Caddesi’nin ardından, bin 500 metrelik Esat Caddesi’nde eski kaldırımları söktü. Cadde üzerindeki yaya yollarına bazalt kaplamalı beton bloklar döşeniyor. 


Bölgede oturan vatandaşların çalışmalardan rahatsız olmaması için özen gösterildiğini kaydeden yetkililer, yenileme çalışmaları kapsamında Esat Caddesi’nin, engelli vatandaşların da kullanımına uygun bir şekilde yeni kaldırıma kavuşturulduğunu anlattı.


ENGELLİ VATANDAŞLAR DA DÜŞÜNÜLÜYOR


Büyükşehir Belediyesi logolu taşlarla süslenen yeni kaldırımlar, engelli vatandaşlar da düşünülerek dizayn ediliyor. Görme engelliler için kılavuz beton parke ve uyarıcı beton parkenin kullanıldığı kaldırımlar, çift yönlü olarak yenileniyor. 2.80 ve 2.30 metre genişliğinde çift yönlü olarak düzenlenen çalışmalar kapsamında, Esat Caddesi’nde 8 bin metrekare kaldırım döşeneceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “Tıpkı Tunalı Hilmi Caddesi’nde olduğu gibi bu bölge de eskiyen kaldırımların yerine bazalt kaplamalı kaldırımlar döşüyoruz. Bu sayede artık eskimiş ve bölüm bölüm yürünemez hale gelmiş kaldırımların yerine çok daha sağlam ve modern kaldırımlar yerleştiriyoruz” dedi.  Ankara  genelinde de kaldırım çalışmalarının okulların kapanmasıyla ve tatil sezonunun başlamasıyla birlikte yoğunlaştığını hatırlatan Üçpınar, özellikle Çankaya bölgesinde ihtiyaca göre kaldırım yenileme çalışmalarının süreceğini kaydetti.



Hürriyet Ankara





Geri Dön