25 / 04 / 2024

Tunalı'ya 5’i 1 yerde kaldırım!

Tunalı'ya 5’i 1 yerde kaldırım!

Tunalı Hilmi ve Esat caddelerinde yapılan kaldırım yenileme çalışmalarının ardından yaya yollarında, renk ve desen kaynaklı farklılıklar oluştu. Aynı kaldırım üzerinde 5 farklı taş bulunuyor.



Tunalı Hilmi ve Esat caddelerinde, mülkiyet sorunu nedeniyle kaldırımların sadece belediyenin hizmet alanına giren kısımlarının yenilenmesi, iki cadde boyunca döşeli farklı desen ve renklerdeki taş sayısını 5’e çıkardı. 


Bölgede, Büyükşehir Belediyesi temmuz ayında kaldırım yenileme çalışması başlattı. Belediye ekiplerince ilk olarak cadde üzerindeki eski kaldırım taşları yerlerinden söküldü. Daha önceki kaldırım çalışmaları sırasında yenilmesine karşın bu kez binaların mülkiyetine giren alanlarda bulunan taşlara dokunulmadı. Semtteki kaldırım çalışmaları devam ederken, tamamlanan yaya yollarında yeni taşlar ile eskileri arasında belirgin farklar oluştu. 


AYNI KALDIRIMDA 5 FARKLI TAŞ


Bin 500 metre uzunluğundaki Esat Caddesi’nde, bazı bölgelerde aynı kaldırım üzerinde 5 farklı desen ve renkte taş bulunuyor. Çalışmalar sırasında bir kısmına bordür, bir kısmına da parke taşı döşenen caddede, binaların mülkiyetinde kalan alanlar farklı renk ve desendeki taş döşemeler ile dikkat çekiyor. Kaldırım taşlarının yanı sıra bazı bölgelerde, mozaik taş ve betonla kaplanmış durumda. Ayrıca yenilenen kaldırımların, eskisine göre daha yüksekte kalması da yayalara zor anlar yaşatıyor.


ESKİLERİ DE YENİLENMELİ


Cadde üzerindeki dükkan sahipleri durumdan rahatsızlık duymazken, her adımda farklı renk ve desendeki taşların üzerine basmak zorunda kalan yayalar şaşkınlık yaşıyor. Kaldırım yenileme çalışmasından memnun olduklarını ancak eski taşların da yenilenmesi gerektiğini belirten bölge sakinleri, “Aynı kaldırım üzerinde farklı taşlar döşeli. Yenilenmeyen kısımlar, binalara ait olsa da yayalar tarafından kullanılıyor. Bu haliyle kaldırımlarda bir bütünlük yok. Bir kısmı yeni, bir kısmı eski. Umarız eski yerler de bir an önce çalışmaya dahil edilir” diye konuştu.



Hürriyet Yerel





Geri Dön