29 / 03 / 2024

Tunalı’ya yeni kaldırım geliyor!

Tunalı’ya yeni kaldırım geliyor!

Yıllardır bakım ve onarım bekleyen Tunalı Hilmi Caddesi’nin kaldırımları, yarından itibaren yenileniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede geniş kapsamlı başlatacağı çalışmayla, kaldırımların yerini bazalt kaplama alacak.



Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tunalı Hilmi Caddesi’nde yarından itibaren kaldırım yenileme çalışması yapacak. Caddenin kaldırımları sökülerek, bazalt kaplamalı beton bloklarla döşenecek. Başkent genelinde kaldırım çalışmalarının devam ettiğini ve okulların kapanmasıyla birlikte kaldırım çalışmalarının hız kazandığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “Okulların kapanmasıyla birlikte, özellikle Çankaya bölgesinde çok sayıda caddede, ihtiyaca göre kaldırım yenileme çalışmaları yapılacak” diye konuştu. 


KISA SÜREDE TAMAMLANACAK


Zamanla yıpranan kaldırımların yerine bazalt kaplamalıların yapılacağını bildiren Üçpınar, böylelikle kaldırımların çok daha sağlam ve estetik olacağını vurguladı.Tunalı Hilmi Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmasıyla, görme engelliler için de iz yolu yapılacağını belirten Üçpınar, Ankaralılara rahatsızlık vermemek için çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Üçpınar, çalışmalar dolayısıyla vatandaşların mağdur olmaması için afişler hazırlanarak gerekli yerlere asılacağını da kaydetti.



Hürriyet




Geri Dön