19 / 04 / 2024

Tuncay Sonel'in Balıkesir'de gerçekleştirdi projeler!

Tuncay Sonel'in Balıkesir'de gerçekleştirdi projeler!

Bandırma Şehir Gazetesi köşe yazarı olan Cemal Vural Atabey, bugünkü yazısında Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel'in bölgede gerçekleştirdiği yatırımları anlattı. İşte o haber...



Tuncay Sonel, Bandırma'dan adeta rüzgar gibi esti geçti. 15 ay gibi kısa bir süre görevde kalsa da yıllarca o koltukta oturanlardan kat be kat fazla icraatlara imza attı. Bu yazımda onun yaptıklarından değil, aksine başlayıp da bitiremediği projelerden bahsedeceğim. " Buradan tayin olup gitsem de başladığım projelerin takipçisi olacağım. Lütfen basın olarak da bu projelerin siz de takipçisi olun." diyerek veda eden Tuncay Sonel'e bunun bir vefa borcumuzun olduğunu düşünüyorum. 


15 Temmuz sürecinde çok önemli görevler üstlenen Sonel,  TOKİ  Evlerinde yarım kalan FETÖ'ye ait okul binasının Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine devredilmesi için çok çaba sarf etmişti. Bu konuda oldukça da fazla yol almıştı. Ancak tayininden sonra rüzgar tersine döndü. Milli Eğitim o binayı kendi bünyesine katmak için seferber oldu. Birkaç Lise binası için bile fazla büyük olan bu bina Üniversitede yeni açılacak Mühendislik Fakültesi için ideal bir yapıydı. Aynı mahallede Üniversite yurtların da olduğunu düşündüğümüzde, kısa bir zaman içinde kenarda unutulmuş olan TOKİ Evleri yeni bir Görükle mahallesi şekline dönüşebilirdi. Tuncay Sonel hep o bölgeyi eğitim bölgesi gibi gelişmesini istemişti. Siyasi kimliklerle yaptığı görüşmelerde hep olumlu görüşler almıştı. Lâkin Tuncay Sonel gitti, proje şekil değiştirdi. Neden acaba ? 


Sonel, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının şehrin merkezinde olmasına hiç sıcak bakmamıştı. Şehrin biraz dışında daha güvenlikli bir alanda yeni bir proje ile yeni bir Emniyet Müdürlüğü binası istiyordu. Yıkılan ve atıl hale gelen Meteoroloji arsasının bu yer için çok uygun olduğunu düşünmüştü. O proje ile de Bandırma'ya yeni modern ve güvenli bir İlçe Emniyet Müdürlüğü binası kazandırmayı hedefliyordu. Şimdi bu projenin hangi aşamada olduğu meçhul. 


Spora, sporcuya ve kültüre önem veren Tuncay Sonel, Bandınnaspor için inanılmaz katkılar yapmıştı. Lâkin gençlerin ve çocukların sıcak ve temiz bir salonda spor yapamamaları onu oldukça üzüyordu. Bunun için Bandırma'ya yeni bir Kapalı Spor Salonu için önemli adımlar atmıştı. Bu konuda bölge milletvekili Sema Kırcı ile de iyi bir diyalog içindeydi. Otogarın karşısındaki arazi için adımlar atılıp, arazi mera vasfında çıkarıldı ve ödenmesi gereken ot parası da yatırıldı. Şimdi projelendirilerek yapım aşamasına geçmesi gerekiyor. Gecikir mi, yoksa unutulur mu ya da en kısa sürede inşasına başlanır mı bilinmez. Aynı şekilde Paşakent Mahallesinde temeli atılmış, ancak daha sonra terk edilen Kültür Merkezi binası içinde Sema Hanım ile oldukça yol alınmıştı. Şimdi o da koca bir bilinmezliğin içinde kaybolup gidecek mi? Takipçisi olunmaz ise siyasiler ve mülki amirler üzerine düşmezse evet hayırların arasında unutulup gidecektir. 

Askeri Hava Alanının sivil havacılığa açılması Tuncay Sonel'in projelerinden biriydi. Bandımla için bu sivil havaalanının büyük önem arz ettiğini düşünüyordu. Deniz, kara, demiryolundan sonra sivil hava taşımacılığı Bandırma'yı uçurur diyordu. Konu ile birçok makamla görüşmüş ve alt yapıyı hazırlamıştı. Şimdilerde bunun esamesi bile okunmuyor. Bekleyip göreceğiz. 


Birkaç sene daha kalsaydı bu projeleri hayata geçirebilir miydi bilmiyoruz. Ancak yaptıklarının da yapacaklarının teminatı olacağını aklımızdan çıkarmamak gerekli diye düşünüyorum. Şimdi yeni bir kaymakamımız var. Günhan Yazar Bey'in de bu projelere sahip çıkmasını diliyorum. Çünkü bu projeler Bandırma'ya layık ve bu şehrin ihtiyacı olan projelerdi. Bize düşen görev bu yatırımların takipçisi olmaktır. Umutlu musun diye sorarsanız en az sizin kadar umutluyum. Yıllardan bu yana beklediği yatırımları alamayan Bandırma'nın şansının artık bir noktadan döneceğini düşünenlerdenim. 


Balıkesir Büyiikşehir Belediyesi ve Bandırma Belediyesi arasında pin pon topuna dönen Bandımla için şimdi bu projeleri hayata geçirecek gerçek bir babayiğit bekliyoruz. Yeni İlçe Kaymakamımız Günhan Yazar, Bölge Milletvekillerimiz, Balıkesir Büyiikşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Bandırma Belediye başkanı Dursun Mirza'ya hodri meydan diyelim. Bilinir ki devlet de devamlılık esastır. Hep beraber bekleyip göreceğiz. Bandırma için elini değil başını taşın altına sokacak aslan parçalarını görmek istiyoruz.



Bandırma Şehir Gazetesi


Geri Dön