19 / 04 / 2024

Tuncay Tekay: Türkiye'de ilk müteahhitler derneğini biz kurduk!

Tuncay Tekay: Türkiye'de ilk müteahhitler derneğini biz kurduk!

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara 2. Bölge milletvekili adayı Tuncay Tekay “ 2002 yılında Türkiye’de sıfır terör ile aldı hükümet bu görevi. Türkiye şimdi Doğu’da savaşta.13 yılda ülkede nelerin değiştiğini görüyoruz. Biz bunu altı ay gibi kısa bir zamand




Milliyetçi Hareket Partisi  Ankara  2. Bölge milletvekili adayı Tuncay Tekay ile İş adamı ve Sivil toplum kuruluşları yönetici kimliği ile bugüne kadar yaptığı hizmetleri konuştuk. Milletvekili seçilmesi halinde de yapacağı hizmetleri anlatan Tekay önemli açıklamalarda bulundu. 

-Sivil toplum kuruluşlarında önemli görevleriniz ve hizmetleriniz olduğunu biliyoruz, biraz bahsedermisiniz... 


TÜRKİYE'DE İLK MÜTEAHHİTLER DERNEĞİNİ BİZ KURDUK

İş adamı olduğumuz için bizim toplumla barış içerisinde olmamız gerekir. Herkesle barış içerisinde, toplumun bireyleriyle iyi ilişkiler içerisinde olmalıyız. Ben haksızlığa ve adaletsizliğe karşı olan bir insanım. Bizim inşaat müteahhitliğinde söz hesabı yoktur. Belediyede inşaat müteahhitlerine çok büyük baskılar uygulanmaktaydı. En son Keçiören'de ağaç parası adı altında müteahhitlerden para isteniyordu. Kanunen yasal bir dayanağı olmayan paralar isteniyordu. Ben bu durumu kabullenemeyip bir gün arkadaşlarla otururken "biz her gelen şeyi kabul edersek bu mesleği yapamayız" ve Türkiye'de Ankara'da Keçiören'de ilk olarak müteahhitler Derneğini kurma kararı aldım. Daha sonra biz faaliyetlerimizi iyi yapınca başarılı faaliyetler ortaya çıkınca Ankara'daki ve diğer şehirlerdeki meslektaşlarımızdan bize talepler geldi. "Ne olur Ankara olarak faaliyet gösterin, ilçelerden de yöneticiler alarak bunu Ankara'da yapın" diye. Biz de arkadaşlarla değerlendirdik. O dönemde gerçekten gerek Ankara'da gerekse Türkiye'de inşaat müteahhitliği sektörünün çok büyük sorunları vardı. İnşaat müteahhitleri o dönemde 243 yan sektöre iş imkânı sağlıyordu. Lokomotif sektör olarak Türkiye'de de inşaat müteahhitlerinin örgütlenmesi konusunda çok büyük desteklerimiz, çabalarımız oldu. Sektörün birçok sorununu çözdük. Proje vizesi olsun, yangın merpeni olsun bunların hep kanunun gösterdiği ölçülerde alınmasını mahkeme kararlarıyla sağladık. 


MESLEĞİMİN SORUNLARINI HEP GÜNDEME GETİRDİM

Onun dışında 1991–1999 yılları arasında iki dönem Ankara Ticaret Odası meclis üyeliği yaptım. Burada mesleğimizin sorunlarının çözülmesi doğrultusunda Ticaret odasında görev aldım ve burada da çok başarılı olduk. Çünkü her dönem sektörümüzün sorunlarının çözülmesiyle ilgili yönetim toplantılarına katıldım. Her zaman kürsüden sektörün sorunlarını dile getirerek faal bir meclis üyeliği sergiledim. Şu anda halen Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanıyım. Sektörel manada da faaliyetlerimiz devam etmekte. Bu işin içerisinde yeni yetişen insanların önünü açmak açısından da önemli faaliyetlerde bulunuyoruz. Bizi seven kardeşlerimiz "Başkanımız biz sizi seviyoruz yanımızda ol" dediler. Biz de onların adına burada da görev yapıyoruz. Yol gösterici olarak, bir abi olarak, mesleği iyi bilen insanlardan olarak kardeşlerimize öncülük ediyoruz.


NET BİR ÇİZGİM VAR

Benim bir yönüm de şu; idealist düşünen bir insanım, idealist yaşarım. Hiç bir işin kenarına, köşesine kaçmam. Net bir çizgi sergilerim. Tabi bu da insanların hoşuna gidiyor. Biz dimdik, her konuda sağa sola sapmadan gidiyoruz. Hemşeri dernekleri bazında ben aslen Kırşehirliyim. 1999 yılında Keçiören'deki Kırşehirliler Derneğinin kurucusuyum. Yönetiminde görev aldık. Bugün hala onur kurulu olarak görev yapıyorum. Kırşehirliler Vakfı'nın genel başkan yardımcısıyım. Vakıf'ta Kırşehir'in tanıtımı, Kırşehir'e götürülen hizmetlerin dışında bir de Kırşehirli başarılı ve durumu iyi olmayan öğrencilere burs veriyoruz. Ben de bu bursa katkı sağlıyorum. Faaliyetlerimiz iyi bir şekilde devam ediyor. Bunun dışında Kırşehirliler Federasyonu'nun kurucusuyum, yönetim kurulu üyesiyim. Meşeköy Derneğinin yönetim kurulu üyesiyim, bir dönem başkanlığını yaptım. 250 kişiye yakın Meşeköylü hemşerim vardı. Birçok STK'da seçilirken onların çok büyük katkısı oldu. Tabi ki biz bulunduğumuz görevlerde de herkese yakın olmaya çalıştık. İdeal çizgilerimizden taviz vermeden, hak ve hukukun sunduğu durumlarla herkese yakın durduk


-Seçim çalışmalarının startını verdiniz, hangi mesajlarla halkın karşısına çıkıyorsunuz. Sahada ki çalışmalarınız nelerdir?

İSTEK VE TALEPLER ÜZERİNE BU YOLA ÇIKTIK

Bizim zaten yaşantı biçimimiz ortada. Toplumla beraberiz. Bütün milletvekili adayları STK'ların içerisinden, teşkilatların içerisinden olsa ben inanıyorum o mecliste daha değişik bir vizyon çıkar. Daha iyi bir hizmet aşkı oluşur. Bunun dışında biz zaten kendi kendimize çıkmış değiliz göreve. Bütün tabandan, partiden arkadaşlarımızın istek ve talepleri üzerine bu yola çıktık. Samimiyetimle söylüyorum ben bu dönem adaylık düşünmüyordum. Benim ilk defa müracaatım. Geçen dönem aday olmadım, arkadaşlarım da bu duruma çok sitem etmediler. Ben tatilimi yapmak için Kuşadası'na gittiğimde bu dönem seçimlerde aday olmazsam Ankara'ya gelmememi söylediler. Onun için mecburen döndük geldik. Ayrıca, biz Keçiören'de 130–140 bin kişiyiz ve netice olarak bu döneme kadar Keçiören'de aday olanların son sıralardan gösterilmesi konusunda hemşerilerimizin çok büyük tepkisi var. Hemşerilerimiz de "sen aday olursan biz senin arkanda oluruz" dediler. Parti tabanından arkadaşlarımızın istek ve talebi, hemşerilerimin istek ve talebi ayrıca iş dünyasının talepleri üzerine bu dönem aday olduk. Adaylık konusunda da parti ilk defa müracaat etmemize rağmen 7. Sıraya koydu. Parti bizim partimiz olduğu için biz son nefesimize kadar, gücümüzün yettiği oranda, elimizden geldiği kadarıyla hizmetimizi partimize vereceğiz.


-Koalisyon görüşmelerinde MHP'nin tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?

BİZ KİMİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Genel Başkanımızın dik duruşu her dönem aynı, değişme göstermez. Bize CHP- MHP- HDP destekli bir koalisyon dediler. HDP'nin ne olduğunu biz bildiğimiz için yüzü ortaya çıktı. Şimdi herkes "Devlet Bahçeli haklıymış" diyor. 50 yıllık bir siyasi partiyiz biz. Kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Cemaatin mensupları "bize iki yıldan beri zulüm yapılıyor sahip çıkmıyorsun" diyorlar. Bu zulüm size iki yıldan beri bize 13 yıldan beri yapılıyor. Kamu-Sen görevlileri baskı altında. Sürgünler, zulümler siz bunu yeni yaşıyorsunuz, biz 13 yıldır yaşıyoruz. Türkiye'nin bu durumda bile hükümetsiz kalmaması için Genel Başkanımız dört tane şart öne sürdü. Açılım sürecinin kapatılması, Cumhurbaşkanlığının siyasetin dışında olması, Anayasanın ilk 4 maddesinin geçerliliği ve son olarak da hırsızlıkların ve yolsuzlukların araştırılması. Seçim meydanlarından biz bu beyanatları halka verdik zaten. Genel Başkanımız, "Bizim için bakanlık önemli değil, istediğiniz bakanlığı verin siz 4 maddeyi kabul edin, Türkiye hükümetsiz kalmasın" dedi. İşin başında hükümeti kurmak isteyip de kurmama politikası vardı. Ama kurmak ister gibi gözüken bir Başbakan vardı. Bunu vatandaşlarımız anlayamadı. Anladı ama geç anladı. Bu seçimler de vatandaşlarımızın AK Parti'nin gerçek yüzünü görmesi, HDP'nin gerçek yüzünü görmesi açısından iyi oldu. MHP'nin bu seçimlerde patlama yapacağına inanıyorum. Biz vatandaşın içerisindeyiz. "Gelin artık kurtarın bizi" diyorlar. Onun için Devlet Bahçeli'nin izlemiş olduğu politika her zaman yadırganmıştır. Ama 3 ay 5 ay sonra aldığı karar doğru çıkıyor ne hikmetse.


-Ülkenin genel sıkıntılarına çözüm önerileriniz nelerdir, MHP olarak neler yapacaksınız?

TÜRKİYE'Yİ İKİ YILDA AYAĞA KALDIRIRIZ

Türkiye'deki bütçenin ekonomiye, istihdama yatırılmaması, güvenlik politikasına harcanması. MHP iktidarında biz bunu altı ay gibi bir sürede bitiririz. 2002 yılında Türkiye'de sıfır terör ile aldı hükümet bu görevi. Türkiye şimdi Doğu'da savaşta.13 yılda ülkede nelerin değiştiğini görüyoruz. Biz bunu altı ay gibi kısa bir zamanda bitiririz. Türkiye'nin bütçesini ekonomi, istihdam gibi konulara yönlendiririz. Türkiye'yi iki yılda ayağa kaldırırız. Yani yolsuzlukların, hırsızlıkların, ayakkabı kutuların olmadığı bir Türkiye olacak. Askeri operasyonların valilerin iki dudağının arasına bağlandığı bir Türkiye yaşıyoruz. Türk gençlerinin kafasına kurşun sıkılan bir Türkiye yarattılar, bunların hepsini bitireceğiz.


TUNCAY TEKAY KİMDİR?

1959 Kırşehir Kaman Meşeköy doğumluyum.1968'den beri de Keçiören'de ikamet etmekteyim.1972–1975 döneminde Almanya'ya gittim.1975'te Almanya'dan tekrar döndükten sonra Keçiören'de tahsilimiz ve bunun yanında siyasi hayatımız başlamış oldu. Ocaklarda görev aldık.1979 yılında askere gidip geldikten sonra ticarete atıldım.1985'te inşaat müteahhitliğine başladım. 1986 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi'nin Keçiören'de kurucu başkanı oldum. Keçiören'de teşkilattaki görevden sonra il yönetimi 1994 Mahalli Seçimlerinde Keçiören ve Büyükşehir'de meclis üyeliğine, 1995 yılındaki Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez Kongresinde Merkez Karar Kurulu üyeliğine seçildim. Bunun dışında siyasi olarak 2009–2014 döneminde Keçiören Belediyesi Meclis Üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği görevlerini yaptım. Şu anda da Merkez Yürütme Kurulu yedek üyesiyim. Tabi ki ben başladığı günden bu yana siyasi çizgisinde değişiklik olmayan ender insanlardanım. Bizim için idealistlik bir yaşam biçimi. Hayatımızı idealistçe yaşamaya ve idealizmi kendimize yaşama gayesi yapmaya adamış bir kardeşinizim.



Anadolu


Geri Dön