24 / 04 / 2024

Tunceli Üniversitesi'ne cami ve cemevi yapılacak!

Tunceli Üniversitesi'ne cami ve cemevi yapılacak!

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, yerleşkenin batısına cemevi, doğusuna da cami yaptırmayı planladıklarını bildirdi. Nisan-Mayıs gibi hem cemevinin hem de caminin temelinin atılması hedefleniyor.



Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, yerleşkenin batısına cemevi, doğusuna da cami yaptırmayı planladıklarını bildirdi. 


Boztuğ, Senato odasında düzenlediği basın toplantısında, Tunceli Üniversitesinin yeni yerleşkesine 2013-2014 eğitim öğretim döneminde taşındığını anımsatarak, bir takım eksiklik ve sıkıntılara rağmen bir yılı başarıyla geride bıraktıklarını söyledi.


Üniversiteye bu yıl bin 993 öğrencinin yeni kayıt yaptırdığını, öğrenci sayısının doktora yapanlarla 6 bin 850’ye ulaştığını anlatan Prof. Dr. Boztuğ, 409 akademik ve 207 idari personelle yeni eğitim-öğretim dönemine başlayacaklarını belirtti.


Bu yıl ki çalışma ve yatırım programları hakkında da bilgi veren Boztuğ, şöyle devam etti:


“Diyanet İşleri Başkanlığının önerisiyle kampüsümüze bir cami yaptıracağız. Onlar yapacaklar. Projesini kampüsümüzle uyumlu olsun diye biz hazırlatıyoruz. Tabi caminin yanı sıra bir de cemevi projesi yaptırıyoruz. Kampüsümüzün mimari projesini yapan firmadan rica ettik, cemevinin projesini de onlar hazırlayacaklar. Sanıyorum önümüzdeki inşaat sezonunda, Nisan-Mayıs gibi hem cemevimizin hem de camimizin temeli atılmış olur. Kampüsümüzün batısına cemevini, doğusuna camimizi yaptırmayı planlıyoruz.” 


- Cemevi için hayırsever aranıyor 


Üniversite bünyesinde daha önce Alevilik Uygulama Araştırma Merkezi kurduklarını anımsatan Rektör Prof. Dr. Boztuğ, şunları anlattı:


“Türkiye’de 20 üniversitenin kampüsünde cami yok. Bu önemli bir ihtiyaç. Şu anda yaklaşık bin 600 kişi dilekçe vererek mescit istedi. Biz de yemekhanenin altında yer verdik. Yeni kurulan bir üniversiteyiz, bu açığı bir şekilde gidermemiz lazım. İnsanların ibadet ihtiyaçlarına saygı duymamız lazım. Tabi bunun bir camide yapılması kadar doğal bir şey olamaz. Böyle bir teklifi de geri çeviremezdik, Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür ediyoruz. İnşallah cemevi konusunda da hayırsever iş adamlarımızı motive ederek, onlarla görüşerek, üniversitemizde camiyi de cemevini de öğrencilerimizin, personelimizin hizmetine sunmuş oluruz. Çünkü bizim yöremizde üniversitemize cemevi yapmak kadar doğal bir şey olamaz. Öğrencilerimizden de personelimizden de bu yönde gelen dilekçeler var. Artık Türkiye demokratikleşiyor, ekonomisi, refah düzeyi yükseldikçe bunlar sorun olmaktan çıkıyor. Barış, uzlaşma içerisinde orta yolu bulmaya doğru gidiyoruz.” 


AA




Geri Dön