28 / 03 / 2024

Tunceli'de orman yangını!

Tunceli'de orman yangını!

Edinilen bilgiye göre, Tunceli-Ovacık karayolu Siliç köprüsü mevkisi dağlık bölgede iki farklı noktada, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Tunceli'de çıkan orman yangınında 5 hektar alan zarar gördü.




Tunceli merkeze yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Babaocağı Köyü yakınlarında dün akşam başlayan ve yapılan müdahalenin ardından kısmen kontrol altına alınan yangın öğleden sonra yeniden başladı.

 

Tunceli Babaocağı Köyü yakınlarında dün akşam Karşılar Jandarma Karakolu’ndan bazı yerlere kısa süreli yoğun ateş açıldı. Ateş edilen ormanlık alanın değişik yerlerinde kuru otların tutuşması sonucu orman yangını çıktı.

 

Alevler gece Orman İşletme Müdürlüğü ile vatandaşların çalışmasıyla kısmen söndürülerek, kontrol altına alındı. Ancak öğleden sonra yangın rüzgarında etkisiyle yeniden başladı. Munzur Vadisi’nin de arasında bulunduğu iki ayrı bölgeye yayılan alevler söndürmek için Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yetkililer, bölgenin sarp olması nedeniyle araçların giremediğini ve yangın söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

 


Vatan


Geri Dön