19 / 04 / 2024

Tünel Akvaryum için TOKİ'den yer tahsisi yapıldı!

Tünel Akvaryum için TOKİ'den yer tahsisi yapıldı!

Ortahisar ilçesinde, tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılacak "Tünel Akvaryum" projesi için TOKİ tarafından belediyeye yer tahsis edildiği bildirildi.



Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Tünel Akvaryum Projesi için her  Ankara  ziyaretinde bakanlıklarda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.


Yaptıkları görüşmeler sonucu TOKİ'nin, projenin giriş ve çıkış kısımlarının yapılacağı alanları belediyeye tahsis ettiğine dikkati çeken Genç, projeye desteklerinden ötürü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan'a teşekkür etti.


Genç, Tünel Akvaryum'u Trabzon'un marka değerini yükseltecek ve turizme katkı yapacak önemli bir vizyon proje olarak gördüklerini vurgulayarak, Tünel Akvaryum'un hayata geçmesiyle Ortahisar'ın, Karadeniz Bölgesi'nin simge projelerinden birini kazanmış olacağını ifade etti.


Trabzon'un deniz kenti olduğuna ancak birkaç tür dışında hiçbir balığın tanınmadığına işaret eden Genç, yapacakları akvaryumla her türlü deniz canlısını vatandaşlarla buluşturacaklarını kaydetti.


Genç, 180 metre uzunluğunda bir tünel yapmayı düşündüklerini belirterek, böylece deniz canlılarıyla ilgili bilinç ve farkındalık oluşturacaklarını ifade etti.


Akvaryumun, Karadeniz Bölgesi için bir ilk olma özelliği taşıdığını vurgulayan Genç, şunları kaydetti:


"Turistleri ve ziyaretçileri şehir içine çekecek ve şehir merkezinde daha çok zaman harcamalarını sağlayacak bir proje niteliğinde. Gerçekten de deniz ve balıkçılık kenti Trabzon'a yakışır bir proje olacak. Bu amaçla Kemeraltı, Pazarkapı ve Tünel Akvaryum Projesi ile Kalepark'tan Atapark'a bir turizm aksı oluşturmak istiyoruz. Emsallerinin Antalya, İstanbul ve Eskişehir'de bulunduğu bu projeyi şehrimize kazandırmak istiyoruz."


Genç, akvaryumun yapılacağı bölgenin sit alanı olması nedeniyle çalışmaları Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü onayıyla sürdürdüklerini, kurulun onayıyla projeye başlayacaklarını bildirdi.



AA


Geri Dön