25 / 04 / 2024

Tüple çalışan kombi faturayı %60 azalttı!

Tüple çalışan kombi faturayı %60 azalttı!

Giresunlu esnaf Temel Taş, ısınma maliyetlerini yüzde 60 düşüren bir buluşa imza attı. Şofbenin çalışma mantığından hareket ederek tüple çalışan kombi üreten Taş, aylık 150 TL’lik ısınma maliyetini 70 TL’ye kadar indirmeyi başardı.



Giresun'un Espiye ilçesinde yaşayan Temel Taş, yaşadıkları bölgeye doğalgaz gelmediği için ısınma ihtiyaçlarını elektrikle sağladıklarını bunun da ciddi bir maliyet yarattığını söyledi. 


Geçen yıl evinin üstüne yaptığı çekme katın ardından ısınma masraflarının katlandığını dile getiren Temel Taş, “Bu yıl kış mevsiminde  ısınmak için harcadığımız paralar, bütçemi ciddi şekilde zorladı. Aklıma elektrikli ısınma sistemini tüp gaza çevirmek geldi. Kendi imkânlarımla bir sistem geliştirerek hem elektrikle, hem de tüp gazla çalışır hale getirdim” dedi. 


Geliştirdiği sistemin hem kullanım suyu hem de kalorifer peteklerindeki suyu ısıtabildiğine dikkat çeken Taş, “Ayrıca içerisinin ısısına göre otomatik bir şekilde ayarladığın ısıya ulaşınca sistem duruyor. Isı düşünce yeniden çalışmaya başlıyor. Bu sistemle ayda 150 TL'yi bulan elektrik masrafı 70 TL'ye düşüyor. Bu sistemi evin her tarafına döşeyebilirsiniz” dedi. 


Akşam





Geri Dön