29 / 03 / 2024

TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışı gerçekleşti!

TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışı gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, tüm TÜPRAŞ mensuplarını kutlayarak, bu büyük yatırımdan dolayı şahsı ve milleti adına teşekkür etti.



Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, tüm TÜPRAŞ mensuplarını kutlayarak, bu büyük yatırımdan dolayı şahsı ve milleti adına teşekkür etti.


Konsorsiyumun İspanyol tarafına da ortaya çıkardıkları bu ortak eserden dolayı şükranlarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:


"Evet Türkiye olarak, gerçekten büyük bir gurur gününü, büyük bir iftihar manzarasını hep birlikte yaşıyoruz. İlave altyapı projeleri dahil 3 milyar dolar tutarında bir hacme ulaşan, ki bunu özelleştirme ve sonrasındaki yatırımlarla beraber toplamda yaklaşık 10 milyar dolar gibi bir yatırım olarak değerlendirmek mümkün, Türkiye'de şu ana kadar tek kalemde yapılmış en büyük sanayi yatırımımızı hizmete alıyoruz. Hiç şüphesiz bu, bizim için de, ülkemiz için de, milletimiz için de büyük bir iftihar kaynağıdır. Türkiye'ye bu büyük sanayi tesisini kazandırdıkları için, bize bu iftiharı yaşattıkları için TÜPRAŞ'a gönülden teşekkür ediyorum."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu büyük yatırımının Türkiye ekonomisine de çok önemli faydaları olacağını ifade ederek, şöyle devam etti:


"İstihdama, ihracata, Türkiye'nin bir enerji üssüne dönüşmesine, özellikle de arkadaşlarımın da az önce ifade ettiği gibi cari açığın 1 milyar dolar gibi yüksek bir rakamda azalmasına, bu büyük tesis vesile olacak. Irak-Türkiye Petrol Boru hattıyla, Türkiye enerjide çok önemli bir noktaya geldi. Ardından, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattıyla, bu konum daha da güç kazandı. Şimdi TANAP doğalgaz boru hattının devreye alınmasıyla Türkiye'nin gücüne güç katıyoruz."


- "Türkiye, enerjide dünyanın kilit bir ülkesi konumuna yükselecek"


Irak ve Doğu Akdeniz gazının taşınması projesinin aynı şekilde çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Akdeniz ve Karadeniz Bölgelerimizde inşa edeceğimiz 44 milyar dolar tutarındaki 2 nükleer santral yatırımıyla da, inşallah Türkiye, enerjide dünyanın kilit bir ülkesi, merkez bir ülkesi konumuna yükselecek" dedi.


Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti:


"Türkiye sadece bir transit ülke olmayacak, yapılan arama çalışmalarıyla, ticaret faaliyetleriyle, özellikle de bugün açtığımız bu ve benzeri yatırımlarla, Türkiye, enerjiye yön veren bir ülke konumuna yükselecek. Bugün açılışını yaptığımız bu büyük sanayi yatırımının, Türkiye için farklı bir anlamı daha bulunuyor. Bakınız, bir süredir Türkiye ekonomisine yönelik hem içeride, hem dışarıda belli çevrelerin adeta sistematik bir algı operasyonu yürüttüklerini görüyoruz. Bazı gazeteler, dergiler, televizyonlar onların yanında bazı ulusal ve uluslararası çevreler, Türkiye ekonomisi hakkında tamamen gerçek dışı bir algıyı yerleştirmeye çalışıyorlar."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün bu saldırılara rağmen, bütün bu operasyonlara rağmen, Türkiye'nin bugün, tarihindeki en büyük sanayi tesisinin, 3 milyar dolarlık bir sanayi tesisinin açılışını gerçekleştiriyor olmasının, çok önemli ve son derece manidar olduğuna işaret etti.


AA


Geri Dön