29 / 03 / 2024

TURAB'tan Cidde’ye Türk Ticaret Merkezi!

TURAB'tan Cidde’ye Türk Ticaret Merkezi!

26 Mayıs’ta başlayacak 2. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’na 22 Arap ülkesinden 500 işadamı katılacak, 100 Türk firmasının da organizasyonda katılımcı olarak yer alacak.



Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği  İzmir  Şubesi Başkanı Sabuhi Attar, Suudi Arabistan’ın Cidde kentine Türk Ticaret Merkezi kuracaklarını açıkladı. Attar, konuyla ilgili 27 Mayıs tarihinde Cidde Ticaret Odası ile protokol imzalayacaklarını belirterek, Türk firmalarını kurulacak ticaret merkezinde yer almaya davet etti. 


Sabuhi Attar, TURAB Fuarcılık’ın 26-29 Mayıs tarihleri arasında Çeşme’de düzenleyeceği 2. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı-1. Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarı İkili Görüşme Alım Heyeti Organizasyonu’nun tanıtımı için Hilton Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında konuştu.


Sabuhi Attar, Türkiye’nin yurtdışındaki ilk ticaret merkezini Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde açmak üzere girişimlerde bulundukları bilgisini vererek, şunları söyledi: “ Türk firmalarına, açılacak ticaret merkezinde doğrudan kendi markalarını satmak, tanıtmak, toptancıya kolayca mal satmak için çağrı yapıyoruz. Biz de zevkle firmaların bu çabalarını destekliyoruz. Yoksa Arap ülkelerinde ticaretleri zayıf kalır. 27 Mayıs’ta Cidde Ticaret Odası ile imzalayacağımız protokolle Cidde Türk Ticaret Merkezi’nin kurulması yönünde çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Bu çalışmalara TÜRSAB ve İzmir Ticaret Odası da firmalara sağladıkları fuar destekleri kapsamında destek sunacak.”


İzmir’in ticaret hacmini yükseltmek için yola çıktıklarını belirten Attar, ‘2. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı-1. Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarı İkili Görüşme Alım Heyeti Organizasyonu’na 22 Arap ülkesinden 500 işadamının katılacağını, 100 Türk firmasının da organizasyonda katılımcı olarak yer alacağını aktardı. Attar, fuarla ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını, 22 Arap ülkesinde 200 ticaret odası ile temas halinde olduklarını vurgulayarak, “Gerçek yatırımcı arıyoruz. 100 Türk firmasının katılacağı fuara 500 Arap işadamı satın almak üzere gelecek. Bu fırsatı Türk firmalarının iyi değerlendirmesini istiyoruz” diye konuştu. 

Türk-Arap ticaretinin herkes için önemli olduğunu ve dernek olarak kendilerinin bu ticaretin köprüsü olma yolunda hızla ilerlediklerini belirten Attar, “Amacımız Türkiye’ye Arap yatırımlarını çekmek. Hepimizin bildiği üzere Arap ülkelerindeki Türkiye hayranlığı günden güne artıyor. Bununla birlikte ciddi Arap yatırımları da yapılıyor. Şube olarak da İzmir’e yatırım çekmek ve İzmir firmalarının ihracat hacmini arttırmak ilk amacımız. İlk yaptığımız fuarımızla bunun adımlarını attık. Şu anda 4.’sünü düzenleyerek gücümüzü ve neler yapabileceğimizi herkese ispatlamış olduk” dedi. 


Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği 2. Başkanı Çetin Güvercin de, fuarla ilgili şu bilgileri verdi: 


"26 Mayıs tarihinde Çeşme Sheraton Otel’inde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açılışını yapacağı fuarda yapı, inşaat, ev tekstili, mimarlık, mobilya sektörlerinden 100 firmaya yer verildi. Fuarı 500 Arap işadamı ziyaret edecek. İhracata yönelik olacak fuarda sektörel bazda yatırımcı işadamları da gelecek."


Dünya


Geri Dön