19 / 04 / 2024

Turan Eren Antalya'da dev konut projesini hayata geçirecek!

Turan Eren Antalya'da dev konut projesini hayata geçirecek!

Emekli Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, geliştirdiği "garantili kooperatifçilik" modeli ile dev bir konut projesini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.



Cumhuriyet tarihinde mülki idare amirleri arasında 105 rekorun sahibi olan ve görev yaptığı yerlerde "atom vali" olarak anılan, emekli Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, geliştirdiği "garantili kooperatifçilik" modeli ile dev bir konut projesini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Malkara kaymakamlığı döneminde Türkiye'nin en büyük süt fabrikasını kuran, Turan Eren'in, "İdareciler Kooperatifi" ve "Pal City Yapı Kooperatifi" ile yaptığı inşaatlar büyük ilgi gördü. Antalya Döşemealtı'da yaptığı 200 konutluk ilk projesindeki konutları tanıtım aşamasında satan Turan Eren, aynı bölgedeki 402 konutluk "Pal City 2 Vali Konakları"nın temelini 17 Mayıs Salı günü üyeleri ile birlikte atacak. 


'Kamu terbiyesi' 


İnşaat sektörüne neden girdiğini anlatan Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Eren, "Kamu terbiyesi ile özel sektörü birleştirerek başarıyı yakaladık" dedi. 


Görev yaptığım bölgelerde "Turan Eren varsa halleder" cümlesinin inşaat işine girmesindeki en önemli motivasyon kaynağı olduğunu da belirten Eren özetle şunları söyledi: 


"Bizler devlet geleneğinden geliyoruz. Projeleri üretirken ve hayata geçirirken maksimum yarar sağlama amacı ile çalışırız. Malkara Kaymakamlığım döneminde Türkiye'nin en büyük süt fabrikasını kurdum. Hayatım boyunca kamu sorumluluğu ve özel sektör bakış açısı ile yatırımlarım yaptım. Malkara'ya yapmış olduğum proje, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kırsal kalkınmanın örnek projesi olarak kitaplara basıldı. 


İzmir'de Başladı 


Kamu görevi sırasında gerçekleştirdiği yatırımlardan övgü ile bahsedilmesi ile kooperatifçiliğe başladığına söyleyen Eren, şunları anlattı: "Yaptığım süt fabrikasından, zeytin yağı fabrikasına ağaçlandırmadan, okullara kadar o kadar proje gerçekleştirdim ki hem devlet nezdinde hem de halk tabanında onur verici cümleler ile anılmaya başladım. 


Devlet memuru olduğumuz için özel sektörde faaliyet gösteremiyorduk ancak kooperatif kurabiliyorduk.  İzmir  Vali Yardımcılığı döneminde idareciler Kooperatifi'ni kurarak bu alanda faaliyetlerimize başladık. İlk olarak İzmir Karşıyaka'da 13 dönümlük bir arazide kat karşılığında projemizi gerçekleştirdik. Bu proje bölgedeki örnekleri açısından da fark yarattı. İzmir'deki projenin başarılı olması ve benim de emekli olmamla beraber yeni bir lokasyon aramaya başladık. Arkadaşlarımızla beraber yeni lokasyon araştırmalarımızda en uygun yerin Antalya Döşemealtı olduğuna karar verdik." 


Turan Eren, Döşemealtı'nda hayata geçirdikleri ve yeni hazırladıkları projeler hakkında da bilgi verdi, konutları hem benzerlerinden ucuza mal ettiklerini hem zamanında bitirdiklerini söyledi. 



Milliyet Akdeniz


Geri Dön