19 / 04 / 2024

Turcas'tan Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğalgaz hakkında açıklama!

Turcas'tan Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğalgaz hakkında açıklama!

Turcas Petrol A.Ş., Türkiye çevresindeki doğal kaynakların Türkiye' ye kazandırılması çerçevesinde Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğalgazın kurulabilecek ortaklıklar vasıtasıyla Türkiye' ye getirilmesi konusunda açıklama yaptı...




Turcas Petrol tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimizin, ülkemiz çevresindeki doğal kaynakların Türkiye'ye kazandırılması çerçevesinde Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğalgazın kurulabilecek ortaklıklar vasıtasıyla ülkemize getirilmesiyle ilgilenmekte olduğu bilgisi 28.10.2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Özel Durum Açıklaması ile kamuoyu ile paylaşılmıştı. 


Bu konu ile ilgili olarak, %99,9 oranındaki bağlı ortaklığımız Turcas Gaz Toptan Satış A.Ş.'nin, Doğu Akdeniz'deki Leviathan sahasında keşfedilen doğalgazın satın alınmasına ilişkin üretici şirketlerle görüşmeler yürütmeye başladığı ve ayrıca söz konusu doğalgazın güçlü bir konsorsiyum tarafından satın alınabilmesine ilişkin Enerjisa Doğalgaz Toptan Satış A.Ş. ile işbirliği içerisinde hareket etme kararı alarak üretici şirketlerle bu çerçevede görüşme ve bağlayıcı olmayan müzakereler yürütmeye başladığı bilgisi Şirketimize ulaşmıştır.


Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile zamanında paylaşılacaktır.



Geri Dön