29 / 03 / 2024

TÜRÇEV 2014 Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni Didim'de gerçekleşti!

TÜRÇEV 2014 Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni Didim'de gerçekleşti!

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından gerekli çevresel standartları sağladığı belirlenen plaj, marina ve yatlara, bunun göstergesi olarak dağıtılan "mavi bayraklar törenle verildi. Ödül Töreni, -Marin Didim'in evsahipliğinde gerçekleşti...




Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından gerekli çevresel standartları sağladığı belirlenen plaj, marina ve yatlara, bunun göstergesi olarak dağıtılan "mavi bayraklar törenle verildi.


TÜRÇEV 2014 Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni, Didim Belediyesi ve D-Marin Didim'in evsahipliğinde yapıldı.


Vakıf başkanı Rıza Epikmen, törende yaptığı konuşmada, 46 ülkede yürütülen "mavi bayrak" uygulamasının, Türkiye'de 1991 yılında vakıflarınca başlatıldığını belirtti. Türkiye'nin 5 "mavi bayraklı" tesisten gelinen noktada "mavi bayrak" sahibi 397 plaj, 22 marina ve 12 yat ile en fazla "mavi bayraklı" tesis bakımından dünya genelinde 3. sırada yer aldığını kaydetti.


"Mavi bayrak" uygulamasında geleceği düşünerek, çok sıkı kurallarla hareket ettiklerini ifade eden Epikmen, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Mavi bayrağı çok zor verip, çok kolay geri alıyoruz. Eğer, Türkiye bir turizm ülkesi olarak yoluna devam etmek istiyorsa sadece tesis inşa ederek değil, çevreyi koruyarak ve denizlerimizi temiz tutarak yapabilir. Vakfımız da mavi bayrak konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor. Eğer bugün denizlerimizi temiz tutamazsak, yarın Türkiye'de turizmden bahsedemeyiz. Sürdürebilirliğin temel amacı, denizlerin temiz tutulmasını sağlamak ve çevreye saygılı bir şekilde hareket etmektir."


Törende daha sonra 397 plaj, 22 marina ve 12 yatın taşımaya hak kazandığı "mavi bayrağı" temsilen, denizden getirilen "mavi bayrak" D-Marin Didim'de göndere çekildi. 


TÜRÇEV En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri ödüllerinin de verildiği törende, Didim Belediyesi plaj kategorisinde, D-Marin Didim de marina kategorisinde ödüle layık görüldü. 



AA



Geri Dön