29 / 03 / 2024

Turgay Genç Antalyalı işadamlarını yatırım yapmaya çağırdı!

Turgay Genç Antalyalı işadamlarını yatırım yapmaya çağırdı!

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Bir Avrupa kentinin özelliklerini taşıyan planlamaya sahip ilçemiz, büyük çaplı spor, sağlık, sanayi, tarım ve lüks konut gibi projeler için müsait" dedi.




Döşemealtı  Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalyalı işadamlarını Antalya'nın geleceği ve planlı tek rezerve alanı Döşemealtı'na yatırım yapmaya çağırdı. Başkan Genç, "Bir Avrupa kentinin özelliklerini taşıyan planlamaya sahip ilçemiz, büyük çaplı spor, sağlık, sanayi, tarım ve lüks konut gibi projeler için müsait" dedi. 

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu Başkanı Muharrem Koç başkanlığında gerçekleştirilen toplantının bu haftaki konuğu Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç oldu. Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübünde gerçekleşen kahvaltıda konuşan Başkan Genç, "Antalya'nın gelecekteki yaşam alanı" dediği Döşemealtı'na Antalyalı işadamlarını yatırım yapmaya çağırdı. 

Siyasete erken yaşta başladığını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Üniversiteden sonra CHP Gençlik Kolları'nda görev yaptım, daha sonra il yönetiminde görev aldım. 2009 yılında Döşömealtı'ndan belediye başkanı adayı oldum ancak stratejik olarak adaylığım geri çekildi ve meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. O zaman ki belediye başkanımız başka partiye geçince muhalefette 4 yıl Büyükşehir Meclis üyesi olarak ilçeme hizmet etmeye çalıştım. Tabiki bu sırada imar ve yerel yönetimler konusunda birçok tecrübeye sahip oldum. 2014 seçimlerinde tekrar belediye başkanı adayı gösterimdim ve yüzde 44 gibi Döşemealtı'nda partimiz için çok ciddi bir oranıyla seçimi kazandık. 

Göreve başladığımda yanlış yönetimden kaynaklanan birçok sorunla karşı karşyı kaldım. 

Arsa rezervi olmasına rağmen yetersiz bir bütçe ve aşırı bir borç yüküyle belediyeyi devraldık. Gelir gider dengesizliği en büyük sorunumuzdu. 500 ile 280 bin metrekare arasında 2 bin 500 parsel satılmış ve yine de borçlar ödenememiş, arsa sıtışı yöntemiyle sadece ötelenmiş" diye konuştu. 

Görevi devraldıktan sonra ilk iş olarak belediyenin gelir gider dengesini sağlamayı amaçladığını ve bu yönde bazı uygulamalar gerçekleştirdiğini belirten Başkan Genç, "İhtiyaç fazlası yani siyasi olarak işe alınan çok sayıda personel vardı, bunların işine son vermek zorunda kaldık. Bazı alımlarda tasarruf yaptık. Satınalmayı başkan veya yardımcılarının onayıyla kontrol altına aldık. Bu şekilde aylık 3 milyon lira gibi seyreden cari açığı 600 bin liraya kadar düşürdük" dedi. Bir yandan da seçim öncesi ilçe halkına söz verdiği projeleri hayata geçirmek için adımlar attığını ifade eden Başkan Genç, "Kırkgöz Gölii'nde özel bir rekreasyon alanı projelendirdik. Önümüzdeki ay taslak planı ve uygulama projesiyle birlikte Büyükşehir Meclisi'ne götüreceğiz. İlk meclisimizde Antalyaspor Tesisleri ile ilgili 250 dönüm alan içindeki 35 bin metrekarelik yer tahsisini gerçekleştirdik. Bu projeyle ilçemizde bir spor köyü oluşacak ve Döşemealtı'mızın marka değeri artacak. 7 aylık dönemde 75 kilometrelik altyapı çalışması ve stabilize yol yapımı gerçekleştirdik. 80 dönümlük hobi bahçesi projemizi hazırladık. İlçemiz için vizyon projelerden biri olan Hipodrom'u çok önemsiyoruz ve takipçisiyiz. 260 dönüm yeşil alan oluşturduk. Buraya Antalya'nın ilk ve en büyük tematik parkını yapacağız. Tematik parkta, bilim parkı, masal parkı, tarih parkı ve açık hava müzesinde ilçemizin tarihi zenginliklerini sergileyebileceğiz. Ayrıca 360 dönümlük ada bazında satılmadan kalan tek parselde 600 konutluk bir yaşam alanı oluşturacağız. 

Kat karşılığında Antalyalı yatırımcılarımızla güzel bir proje gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu. 

Köyden kentleşmeye geçiş süreci yaşayan Döşemealtı'nm 680 kilometrekarelik geniş bir alana sahip olduğunu belirten Genç, "İşimiz zor ama imarlı alanların sadece yüzde 7'sinin yapılaştığı ilçemizde ne yaparsak geleceğe taşıyabileceğimiz geniş bir alana sahibiz. Yatırımcılarımıza kapımız açık. Yap-İşlet-Devret, yatırım ortaklığı, AB projeleri gibi kaynaklarla ilçemizi düzgün bir planlamayla, Avrupai bir yapılaşma ile Antalya'nın gelecekteki vazgeçilmez yaşam alanı yapmayı hedefliyoruz" dedi. 

Salı Grubu başkanı Muharrem Koç'da yaptığı konuşmada Döşemealtı'nm Antalya'nın önemli planlı yerleşim merkezlerinden birisi olduğunu gelecekte daha da önem kazanacağını bu sebep ile 680 km2 alanı bulunan Döşemaltı'nın çok daha iyi planlı gelişmesini arzu ettiğini Antalya'nın geleceği ile alakalı çok önemli olduğunu belirtti. 

Ayrıca Salı Sanayici ve İşadamları Grubunun bugünkü toplantısına Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sıtkı Soydal, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Recep Tokgöz, Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Zeki Durmaz, Döşemaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Naci Alın, SGK Muratpaşa Merkez Müdür Yardımcısı Gülen Diktaş, Fiba Banka Kurumsal Şube Müdürü Burak Özcan, K.K.T.C. Temsilcisi Miinir Kormaıı, Vergi Müfettişi Ercan İnci, Anadolu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ercan Abik, GTS Elektronik'den Burcu Sarıoğlu konuk olarak katıldılar. 


Antalya Hilal


Geri Dön