24 / 04 / 2024

Turgay Tanes: Faiz inerse konut sektörü uçar!

Turgay Tanes: Faiz inerse konut sektörü uçar!

Merkez Bankası'nın en ufak bir faiz indirimi bile konut satışlarında hareket yaratıyor. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, faiz oranlarının konut alımına direkt etkisi olduğunu belirtti..



Merkez Bankası'nın en ufak bir faiz indirimi bile konut satışlarında hareket yaratıyor. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, faiz oranlarının konut alımına direkt etkisi olduğunu belirterek, "Ufak bir aşağıya gidiş satışları artırıyor. Tüketicinin konut talebi var. Bunu hayata geçirmek faizlerin aşağıya inmesiyle mümkün olacak" diye konuştu. Tanes, arka arkaya büyük inşaat projelerinin devreye girmesine rağmen konutta talebe yönelik ihtiyaç bulunduğunu belirterek, "Bununla birlikte Avrupa'daki rakamlar dikkate alındığında Türkiye'nin hâlâ gideceği çok yol bulunuyor" ifadelerini kullandı. 


SEÇİMDEN SONRA SATIŞLAR ARTAR 

2013 yılından itibaren başlayan seri bir seçim atmosferinin 2019 yılına kadar dağılacağını söyleyen Turgay Tanes, konut satışlarında artış yaşanacağına dikkat çekti. Tanes, "2013 yılında 1.1 milyon konut satışı olmuştu. Geçen yıl Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar ay ay geri gitmeler yaşandı. Ağustos 2014'ten itibaren konut satışında yüzde 25'lere varan artış, kötü başlayan yılın iyi bitmesine neden oldu. Hazirandaki seçimlere kadar satış oranları 2014'ün çok üzerine çıkmayacak, yer yer altında kalacaktır. Yüzde 2-3 altında veya üzerinde olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 


MANZARA ADALAR'IN YÜZDE 30'U SATILDI

İş GYO, Kartal'da bu ay temelini attığı 975 konutluk Manzara Adalar'ın yüzde 30'unu sattı. Teslimatının 2018 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirileceği ve 300 milyon dolara mal olacak proje üçü konut, ikisi ofis olmak üzere toplam beş blok ve butik bir alışveriş merkezinden oluşuyor.



Sabah


Geri Dön